Skip to content

Rockfon Lithos

De Rockfon Lithos is samengesteld op basis van steenwol die goed kan worden toegepast in projecten waar een akoestische vereiste is.

v.a. 8.63 per m2

De Rockfon Lithos is een plafondplaat samengesteld op basis van steenwol. Rockfon Lithos plafondpanelen zijn door hun dikte van 15 mm uitermate licht in gewicht. Ze kunnen worden toegepast in projecten waar een akoestische vereiste is tot αw = 0,90). De plafondplaat voldoet aan de eisen voor brandreactie Euroklasse A1 en is bestand tegen een relatieve vochtigheid van 100%.

Voordelen Rockfon Lithos

✓ Goedkope plafondplaat
✓ 100% vochtbestendig
✓ Rustige en strakke uitstraling
✓ Absorbeert 90% van het geluid in een ruimte

Type plafondplaat

De Rockfon Lithos is verkrijgbaar als inleg plafondplaat.

Afmeting plafondplaat

De KCS Boulder is verkrijgbaar in de formaten 600 x 600 mm en 1200 x 600 mm.

ToepassingWaarde
Lichtreflectie82%
NRC Waarde0.9
BrandklasseA1
Vochtbestendigheid100%

 

Vochtbestendigheid Rockfon Lithos

De plafondplaat heeft een vochtbestendigheid van 100%. Dit betekent dat deze plafondplaat voor 100% bestand is tegen vocht in ruimten. De plafondplaat is uitvoerig getest alvorens de verkoop.

NRC Waarde Rockfon Lithos

Voor deze plafondplaat staat een NRC Waarde van 0,9. De vraag is echter welke betekenis u hier aan kunt hechten? Simpel gezegd laat de NRC Waarde zien hoe het met de geluidsabsorptie van een plaat is. Een waarde van 1 betekent dat al het geluid geabsorbeerd wordt. Is de waarde 0 dan wordt er geen enkel geluid geabsorbeerd.

Lichtreflectie Rockfon Lithos

Deze plafondplaat staat bekend om zijn hoge lichtreflectie. Uitvoerig getest komt naar voren dat de lichtreflectie 82% is. Een hoge lichtreflectie is prettig omdat dit het comfort in ruimtes vergroot. In de praktijk blijkt dan ook de productiviteit in kantoor- en werkruimten toeneemt doordat het licht optimaal benut wordt.

Brandklasse Rockfon Lithos

De brandklasse waarin de plafondplaat is ingedeeld: brandklasse A1. Dit betekent dat de plaat een significante bijdrage levert aan brand. In praktijk vertellen wij klanten dat de plafondplaat een positieve bijdrage levert aan brandvertragendheid. Mocht er brand uitbreken dan duurt het namelijk langer voordat de brand overslaat.

Maat Systeemplafond

,

Type

Merken