Ga naar de inhoud

Niquell

Nieuw kantoor

De evenementen en projecten die Niquell organiseert, zijn allemaal op locatie. Maar dat wil niet zeggen dat het op kantoor bij het Hoogeveense organisatiebureau altijd heerlijk rustig is. Sterker nog, met al het telefoneren en overleggen kan het er behoorlijk levendig aan toe gaan. Logisch dus dat geluid een belangrijk aandachtspunt was bij de inrichting van het nieuwe kantoor. “We zaten eerst in een verzamelgebouw, in één kamer”, zegt Myrthe Strijker van Niquell. “Dat werd op een gegeven moment te klein, maar vooral ook te rumoerig. Het maakte goed duidelijk hoe belangrijk goede akoestiek en aparte werkruimtes zijn en dat we daar in ons nieuwe kantoor goede oplossingen voor moesten hebben.” En dat is precies wat Marvo voor Niquell heeft gerealiseerd. 

Transparant en zwart

Het nieuwe kantoor van Niquell, een nieuwbouwpand op bedrijventerrein De Stadterij in Hoogeveen, werd casco opgeleverd. Met behulp van een ontwerper maakte Niquell een plan voor de inrichting. “Voor de aparte werkruimte en overlegruimte kwamen we op glazen wanden uit. Alleen hadden we bij andere bedrijven wel al gezien en gehoord dat enkel glas niet goed werkt. We hebben contact gezocht met Marvo en aangegeven wat onze wensen waren en dat we vooral goede geluidsisolatie wilden. Ze hebben ons toen deze volglazen wanden aangeraden.” Marvo gaf ook als tip om donkere strips op het glas aan te brengen, zowel verticaal als horizontaal. Een goed idee, vindt Myrthe. “Helemaal glas kan ook mooi zijn, maar het past minder bij ons kantoor. Zeker omdat de gevel ook al volledig van glas is, zou het wel heel erg open worden allemaal.”  

Belangrijk onderdeel in het ontwerp was de kleur zwart, om voor eenheid te zorgen. “Daarom stelde Marvo een zwart systeemplafond voor, dat heeft ook nog eens goede akoestische eigenschappen. Bij de verlichting in het plafond hebben ze ons ook goed geholpen. Ze konden precies aangegeven wat de beste plekken zijn voor de spots en voor de lichtpanelen boven de bureaus.” 

Waarom voor Marvo gekozen?

Dat Niquell bij Marvo uitkwam, vindt Myrthe logisch. “We kenden ze al via ons netwerk. Daarnaast is het ook een Hoogeveens bedrijf en dat vonden we belangrijk. Want het is toch mooi om alles lokaal te houden?” Bij het organisatiebureau zijn ze erg blij met de keuze. “Op de vloeren na heeft Marvo heeft vrijwel alles gedaan. Dat was ideaal. Het heeft ons heel veel werk en zorg uit handen genomen. En doordat ze alle werkzaamheden mooi op elkaar kunnen laten aansluiten, is het behoorlijk snel gegaan. Dat is absoluut een meerwaarde!” Ook met het eindresultaat zijn ze blij bij Niquell. “Het is zakelijk maar gezellig, echt een mooi geheel.  En we zijn zeer tevreden met de akoestiek!”

Rockfon Black Cinema

Niquell wilde een echt goede akoestiek, én een zwart plafond. Het Rockfon Cinema Black systeemplafond combineert die twee dingen heel goed. De bandrasters en de plafondtegels zijn zwart en door de geluidsabsorptie van 1.0 is een uitstekende akoestiek gegarandeerd. De tegels zijn uitneembaar zodat alle techniek boven het plafond heel makkelijk te bereiken is.

Vochtbestendigheid
De Rockfon Cinema heeft een vochtbestendigheid van 95%. Dit betekent dat deze plafondplaat voor 95% bestand is tegen vocht in ruimten.
De plafondplaat is uitvoerig getest alvorens de verkoop.

NRC Waarde
Voor de Rockfon Cinema staat een NRC Waarde van 0,9. De vraag is echter welke betekenis u hier aan kunt hechten?
Een waarde van 1 betekent dat al het geluid voor 100 % geabsorbeerd wordt.

LED Paneel Maia

Precies boven vier van de werkplekken zijn in het systeemplafond zijn Multicolor LED-panelen gemonteerd. Deze zijn voorzien van hoogwaardige SMD LED’s met lensjes van PMMA en een stralingshoek van 120°. De LED-panelen hebben dezelfde afmeting als de plafondtegels. Daardoor zijn ze gemakkelijk te monteren in het systeemplafond raster. Verder zijn er ook spots in het plafond opgenomen. Deze DLR downlighters Multicolor zijn uitgevoerd in zwart zodat ze perfect bij de kleur van het plafond passen. De downlighters zijn in verschillende diameter te verkrijgen en hebben een stralingshoek van 60°. Bij alle Multicolor armaturen kan de kleurtemperatuur van de verlichting worden ingesteld op 3000, 4000 of 5700 Kelvin; warm of minder warm licht dus. En uiteraard is de LED-verlichting energiezuinig. Goede verlichting dus, en heel duurzaam! 

Hardglazen wanden

Op de begane grond zijn midden in de ruimte twee aparte kamers gemaakt met volglazen wanden. Tussen de kamers zit een dichte wand. Volglazen wanden bestaan uit meerdere verticale glazen panelen die tegen elkaar aan worden geplaatst. Aan de onder- en bovenzijde is er een aluminium profiel waar de panelen in worden geklemd. Tussen de glazen panelen zit geen profiel, maar alleen een speciale tape die voor een geluiddichte naad zorgt. Die verticale naden zijn niet te zijn doordat er zwarte strips overheen zijn geplakt. Voor het beeld zijn er ook horizontale strips op de glazen panelen geplakt. Het levert een mooie combinatie op van transparantie en beslotenheid.

Metal stud wanden

Een andere naam voor metalstud wanden wanden is gips(plaat)wanden. Deze binnenwanden worden namelijk gebouwd met profielen van staal in combinatie met gipsplaten en isolatiemateriaal. Ze worden gebruikt als vaste scheidingswanden (zoals tussen de transparante kamers op de begane grond) en voorzetwanden. Met metalstudwanden zijn een uitstekende geluidsisolatie en brandwerendheid te realiseren. Ze zijn snel te monteren en kunnen op heel veel manieren worden afgewerkt.

Tubespaandeur

Moderne uitstraling met strakke lijnen en een glasopening voor een eigentijdse look.
Deze deuren zijn gebouwd om lang mee te gaan met hoogwaardige materialen.
Optimale Lichtinval; Geniet van natuurlijk licht terwijl uw privacy behouden blijft.
Deze deuren zijn geschikt voor elke ruimte, van woningen tot commerciële locaties.