Ga naar de inhoud

Derako plafond

Het Derako massief houten plafond is uniek in zijn soort door de vele voordelen die het biedt. Het systeem bestaat uit massief houten lamellen of latten die door middel van speciaal daarvoor ontwikkelde draagsystemen gemakkelijk bevestigd kunnen worden. Door een ruime keuze aan houtsoorten, systeemtypes, maatvoeringen en afwerkingen zijn er tal van mogelijkheden voor de uitstraling van het plafond.

Derako biedt het Lineair en Grill plafondsysteem in diverse uitvoeringen. In het Lineair plafondsysteem worden de houten delen vlak in het systeem verwerkt. Het Grill plafondsysteem geeft het plafond extra dieptewerking.

  • Exclusieve uitstraling
  • Akoestiek hoogwaardig
  • Brandvertragend materiaal
  • Milieuvriendelijk
  • Meerdere uitvoeringen

Lineair plafondsystemen

Grill plafondsystemen

Hardglazen deuren - Glazen wanden

Toepassing Derako plafond

Het Derako plafond is door menig architect in binnen- buitenland toegepast. Vaak voor prestigieuze projecten maar ook in de reguliere utiliteitsbouw. De systemen worden vooral in publieke gebouwen toegepast. Bovendien is het hout goed te combineren met andere materialen zoals beton, glas en metaal.

Montage en constructie

Wat betreft montage voldoen de Derako plafondsystemen aan alle eisen van ontwerpers en installateurs. De speciale gecoate draagsystemen lenen zich bij uitstek om in gebogen of gewelfde vorm toe te passen. De rail wordt prefab in de gewenste radius gebogen en gefixeerd. Het draagsysteem moet door middel van snelhangers of noniushangers worden afgehangen. Armaturen kunnen eenvoudig worden ingebouwd. Deze dienen te allen tijde aan de bouwkundige constructie bevestigd te worden.

Afwerking en specials

De Derako systemen worden standaard afgewerkt met kwalitatief hoogwaardige lakken om het hout te beschermen tegen vocht, stof en vuil. Het betreft een niet filmvormende lak die tot diep in het hout doordringt. Naast een standaard transparante lak, is er ook een groot palet aan kleuren beschikbaar. De afwerking geeft een mooi accent aan het hout, waarbij de natuurlijke tinten en structuren van het hout zelf behouden blijven. Per toepassing wordt de juiste systeemopbouw bepaald die noodzakelijk is om het hout goed te beschermen.

Brandvertraging

Brandveiligheid is een belangrijk element voor elke toepassing van hout. Om aan de brandveiligheidsvoorschriften te kunnen voldoen, worden de Derako systemen, indien noodzakelijk, brandvertragend behandeld. Dit gebeurt door middel van de vacuüm en druk methode waarbij een brandvertragend middel in het hout geïmpregneerd wordt.  Met deze behandelingen zorgt Derako er voor dat de lamellen en panelen, toegepast als bekledings-/afwerkingsmaterialen, voldoen aan de Europese norm EN13964. Het behandelingsproces wordt uitgevoerd volgens de KOMO-richtlijnen en wordt periodiek gecontroleerd door de SKH waarmee de noodzakelijke CE markering kan worden gehanteerd.

Cradle to Cradle

Derako ontwerpt, construeert en werkt volgens het Cradle to Cradle®-principe. De huidige methoden voor duurzame productontwikkeling richten zich op het beperken van de schadelijkheid van het product. Het product wordt hier gezien als de keten van ontstaan (winning van grondstoffen, productie), gebruik (energieverbruik en verbruik van hulpstoffen zoals waspoeder en benzine) en afdanking (hergebruik en stort). Het “minder slecht maken” van het product bestaat uit het kiezen van schonere grondstoffen, het zuiniger maken van het product in gebruik, en het optimaliseren voor recycling. Elk materiaal moet volledig hergebruikt kunnen worden, zonder aan waarde te verliezen.

Bron: Derako Plafonds

Kwaliteit en vakmanschap gegarandeerd

Flexibel ingesteld, wij denken met u mee

Snel een passende offerte in uw mailbox

Vrijblijvend advies op locatie

Geen verrassingen achteraf