Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Verticale glaselementen voor wanden

Glazen wanden geven een transparante exclusieve uitstraling aan de indeling van een grote ruimte. De volglazen wanden worden op heel veel plaatsen toegepast, van kantoorgebouwen tot expositieruimten. De systemen zijn veelzijdig en te combineren met andere plafondsystemen en systeemplafonds. Voor de inrichting van glazen wanden worden verticale glaselementen gebruikt.

De glazen wand

Een glazen wand bestaat uit verticale glaselementen van maximaal 90 cm breed. De hoogte kan variëren tot maximaal 280 cm. Hoger en breder zijn de glaspanelen niet meer te handelen omdat ze simpelweg te zwaar worden. En in tegenstelling wat u zou denken, is glas behoorlijk flexibel, wat bij te hoge wanden resulteert in het bewegen van de wand. U ziet dan de glaselementen echt heen en weer bewegen wanneer bijvoorbeeld de deur in de wand te hard wordt dicht gedaan.

Het glas dat wordt gebruikt is altijd gehard en gelaagd waardoor glasbreuk bijna niet voorkomt. En mocht het toch gebeuren, dan zorgt de gelaagdheid ervoor dat het glas bij elkaar blijft en niet in grote stukken naar beneden komt. Het wordt dan ook als veiligheidsglas aangemerkt en ook als traptreden, beloopbaar glas en balustrades gebruikt. Tevens is het inbraakwerend.

Quintes-glaselementen
Glazen-wand-Amsterdam

55.2 en 66.2 glas

De lagen glas kunnen verschillende diktes hebben waarbij een dikkere laag sterker is dan een dunnere. Ook heeft een dikkere laag glas tot gevolg dat er minder sprake is van geluidsoverlast. Wanneer twee van deze glasplaten met een speciale folie tegen elkaar worden geplakt wordt gelaagd glas van twee lagen verkregen. Dit wordt weergegeven met een code; bijvoorbeeld 66.2 geeft aan dat het glas uit twee glasplaten van 6 mm bestaat met daartussen 2 millimeter folie.

Marvo systeemplafonds levert:

  • 55.2 volglazenwanden 30dB geluidswerend (standaard glaswand)

Glazen wand produceren

Uit het voorgaande kunt u opmaken dat een wand uit meerdere panelen moet bestaan om dat de breedte maximaal 90 cm is. Om een wand te kunnen produceren worden dan ook meerdere glaspanelen met een speciale plakband met elkaar verbonden. De panelen worden in een onder- en bovenprofiel geplaatst waar ze met rubbers in worden geklemd. Op de uiteinden worden de zogenaamde gevelprofielen vastgezet. Eventuele deurkozijnen worden tegelijk met de andere profielen geplaatst.

Deuren

In een glazen wand kan zowel een normale deur als een glazen deur worden geplaatst in een deurkozijn. Toch hoeft dit niet altijd in een kozijn geplaatst te worden. Zo kunt u ook kiezen voor een volglazen deur zonder kozijn. Bij volglazen deuren zonder kozijn wordt de deur met speciale scharnierconstructies in de vloer en boven de deur geplaatst. Voor een glazen deur in een kozijn worden ook speciale scharnieren gebruikt. Hetzelfde geldt voor de deurklink al dan niet met een slotmechanisme.

Interesse in glazen wanden?
Neem direct contact met ons op.

Contact opnemen

Verdere opties glaselementen

Doordat de verticale glaselementen goed te combineren zijn met andere wandsystemen kan men elke gewenste indeling maken. Zo kan men ook op die plaatsen waar meer privacy gewenst is de wand laten aansluiten op een systeemwand.

Een andere mogelijkheid is toch de luxe uitstraling van de glazen wand te behouden door deze te laten beplakken met speciale folie. Hierbij kunt u denken aan een fraai logo, een kunstig patroon van symbolen of een gekleurde tint waarbij het glas bijvoorbeeld gerookt lijkt. Wat u maar bedenkt, alles is mogelijk om toch een ruimte iets meer af te scheiden van de rest. Wilt u een wand helemaal ondoorzichtig maken maar de ruimte niet in het donker zetten, laat dan de panelen zandstralen waardoor een mooi matglazen wand ontstaat.

Inrichting-kantoorpand-met-hardglazen-wanden

Wat kan Marvo systeemplafonds voor u betekenen?

Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondsglazen wandenmetal stud wanden en LED verlichting.

Werkwijze

Onze aanpak wordt gekenmerkt door persoonlijk advies en een laagdrempelige werkwijze. Wij komen graag vrijblijvend op de door u gewenste locatie om u te adviseren en voorbeelden te laten zien. Heeft u al een beeld van de indeling en een idee over de te gebruiken materialen? Neemt u juist dan vooral contact met ons op. Onze medewerkers maken op basis van uw tekening en wensen een scherpe offerte voor u.

Tekeningen kunt u mailen naar info@systeemplafond.nl.

Voor opdracht komen wij altijd nog even op locatie om alles definitief met u af te stemmen.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`

Wilt u meer weten over glazen wanden? 0528 – 277 490

Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan je graag te woord over de verschillende mogelijkheden.

Of vul het contactformulier in