Skip to content

Metal stud wanden in een school

Een school moet aan veel eisen voldoen, maar het moet vooral een prettige en veilige ruimte zijn voor leerlingen en docenten. Met metal stud scheidingswanden en voorzetwanden is dat snel te bereiken. Ruimtes kunnen opnieuw ingedeeld worden en ondertussen wordt moeiteloos voldaan aan de hoge eisen ten aanzien van brandwerendheid en geluidsisolatie. Door een metal stud voorzetwand te plaatsen voor een koude muur wordt extra isolatie gerealiseerd.

Akoestiek schoolgebouwen

In een schoolgebouw zijn veel verschillende ‘soorten’ lokalen en ruimtes. Zo zijn er de sportlokalen, de ‘traditionele’ leslokalen, kantines en de gangen. Voor elke lokaal en ruimte gelden andere akoestische waarden. Marvo Systeemplafonds biedt de mogelijkheid om het totale akoestische ontwerp te creëren voor de akoestiek in schoolgebouwen.

Sportlokalen

Sportende leerlingen brengen meer geluid met zich mee dan leerlingen die een wiskundeles volgen (in een normale situatie althans). Bij de akoestiek van een sportlokaal spelen zaken als de docent die zich verstaanbaar moet kunnen maken. Maar er moet ook de ruimte zijn om geluid te maken voor de sportende scholieren.

De gangen in een schoolgebouw

Tussen de lessen door verplaatsen scholieren zich via de gangen naar het volgende lokaal. In pauzes hangen leerlingen in gangen. Van belang is een rustige ‘leefomgeving’ te creëren doormiddel van akoestiek in schoolgebouwen.

Traditionele leslokalen

De lokalen waar bij een student voor de klas staat en doceert. In dat geval moet iedere leerling helder verstaanbaar meekrijgen wat de docent vertelt.

Montage en afwerking

Marvo Systeemplafonds is gespecialiseerd in het plaatsen van metal stud wanden. Deze binnenwanden bestaan uit een stalen profiel met gipspanelen en isolatie. Ze zijn snel te monteren en kunnen strak afgewerkt worden. Naden verdwijnen door ze te voorzien van gaasband of papierband, schroefgaten worden afgevoegd. Het eindresultaat is een gladde wand die voorzien kan worden van bijvoorbeeld behang, stucwerk gespoten in elke kleur, vinyl, fotoprints en andere afwerkingen. Metal stud wanden zijn daarnaast goed te combineren met systeemwandenglazen wanden en systeemplafonds.

Kwaliteit en vakmanschap gegarandeerd

Flexibel ingesteld, wij denken met u mee

Snel een passende offerte in uw mailbox

Vrijblijvend advies op locatie

Geen verrassingen achteraf

Specifieke eigenschappen

Er zijn verschillende gipspanelen, met specifieke eigenschappen op het gebied van geluidisolatie en brandwerendheid. We vertellen u graag meer over de beste oplossing voor uw school. In een mum van tijd kunt u genieten van de opstelling die u kiest, zodat uw school de prettige en veilige omgeving is die het hoort te zijn. Marvo Systeemplafonds past metal stud scheidingswanden en voorzetwanden niet alleen toe in scholen, maar ook in kantoren, hotels, winkels, ziekenhuizen, showrooms, wooncomplexen en andere gebouwen, zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten.

Wat kan Marvo systeemplafonds voor u betekenen?

  • Wij verzorgen de levering en montage van plafonds, wanden en verlichting;
  • Wij komen bij u op locatie voor een bezichtiging.

Werkwijze