Ga naar de inhoud

Akoestiek Glazen wanden

Bent u op zoek naar glazen wanden en wilt u weten in hoeverre glazen wanden bijdragen aan een goede akoestiek. Wij leggen u uit wat de akoestiek betekent en wat de rol is van glazen wanden hierin.

Wat is akoestiek?

Zonder er te diep op in te gaan kan men zeggen dat akoestiek de wetenschap is die zich bezighoudt met geluid en invloed die een ruimte heeft op dat geluid. Zo heeft de ruimte invloed op de nagalm (echo) van het geluid; hoelang blijft het geluid hoorbaar. In een ruimte met een lange nagalm is het moeilijk overleggen. Maar in ruimte waar al het geluid direct wordt geabsorbeerd door aanwezige materialen is iemand minder makkelijk te verstaan wanneer men ver van die persoon zit.
Daarom is de akoestiek van een ruimte heel belangrijk maar vooraf wel te bepalen door rekening te houden met de toe te passen materialen.

Trillingen door glas

Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. Dat medium is meestal lucht maar geluid kan door vaste of vloeibare stoffen worden doorgegeven. Vandaar dat geluid ook aan de andere kant van een glazen wand kan worden gehoord om dat maar een deel wordt weerkaatst. Bij een gelaagde glazen wand is het afhankelijk van het soort glas en de tussenlaag hoeveel geluid door het glas dringt.

Geluidsisolatie

Er spelen een aantal belangrijke zaken in een omgeving met glazen wanden:

  • Hoeveel geluid wordt weerkaatst en geabsorbeerd: U wilt niet dat geluid te lang wordt weerkaatst binnen de ruimte maar ook niet direct geheel wordt geabsorbeerd door de materialen. Dit heeft te maken met de nagalmtijd en de spraakverstaanbaarheid
  • Hoeveel geluid kan door de wand dringen: u wilt geen last van geluid van buitenaf en anderen moeten geen last hebben van uw geluid. Hierop heeft ook het geluidsdrukniveau invloed en de geluidsisolerende maatregelen tegen ‘overlangse’ geluiden.

Wat kunnen wij voor u doen?

Marvo Systeemplafonds heeft alle kennis en ervaring in huis om de akoestiek in ruimten te bepalen en/of te verbeteren. Bij het ontwerpen kijken we samen met u naar de indeling en de te nemen maatregelen voor geluidsisolatie en -absorptie. Aarzel niet om uw vragen te stellen wanneer u die heeft. Wij zijn altijd bereid deze te beantwoorden en u verder te adviseren. Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondsglazen wandenmetal stud wanden en LED verlichting.

Onze werkwijze

Heeft u al wel een beeld van de indeling en een idee over de te gebruiken materialen. Onze medewerkers maken op basis van uw tekening en wensen een scherpe offerte voor u. Neem gewoon even contact op met ons en wij helpen u verder.

Onze aanpak wordt gekenmerkt door persoonlijk advies en een laagdrempelige werkwijze. Wij komen graag vrijblijvend op de door u gewenste locatie om u te adviseren en voorbeelden te laten zien. Tekeningen kunt u mailen naar info@systeemplafond.nl. Voor opdracht komen wij altijd nog even op locatie om alles definitief met u af te stemmen.