Skip to content

Kleuren van het plafond

Wat veel mensen niet weten of niet aan denken is het kleuren van het plafond. We zijn zo gewend aan de standaard witte of lichte plafonds dat een plafond met een afwijkende kleur al snel als raar wordt ervaren. Maar denkt u eens na; heeft u wel eens een zwart plafond gezien? Vast wel, want donkere plafonds worden vaak in grote zalen van bijvoorbeeld theaters en bioscopen gebruikt. Ook in andere openbare ruimten als restaurants en dergelijke ziet u vaak plafond met een afwijkende kleur.
Het is u misschien nooit opgevallen omdat het licht vaak aangepast is aan het de functie van de ruimte. Een gekleurd plafond heeft grote invloed op de beleving van de ruimte en de keuze voor een bepaalde kleur is dus afhankelijk van de functie en de vorm van de ruimte.

Systeemplafond Zwart

Door te kiezen voor zwarte plafondplaten creëert u een totaal andere sfeer in een kantoor- of bedrijfsruimte indien u dit wenst. Vaak geven zwarte plafondplaten een luxere uitstraling aan een ruimte. Op zoek naar zwarte systeemplafondplaten voor een zwart systeemplafond? Systeemplafond.nl heeft diverse kleuren plafondplaten in het assortiment.

Voordelen en nadelen zwart plafond

Zo zijn ook systeemplafondplaten in een zwarte kleur te verkrijgen. Waarom zou u kiezen voor een zwart systeemplafond?
Voordelen

  • Plafond ‘naar beneden’ halen; door een donker plafond toe te passen zal de ruimte lager lijken en kunt u in een hoge ruimte toch alle ruimte gebruiken.
  • Stijlvolle ruimte; door de donkere plafondplaten krijgt de ruimte een bepaalde stijlvolle uitstraling. Een grote ruimte wordt daardoor minder massaal.
  • Minder afleiding: door een donker plafond wordt de blik vaak op iets anders gericht, bijvoorbeeld op de spreker voor in de ruimte.
  • Effecten: door te spelen met kleuren van plafond en meubels kunnen leuke effecten ontstaan.
  • Lage lichtreflectie; licht wordt niet weerkaatst maar geabsorbeerd.

Nadeel

  • Te lage ruimte: wanneer een ruimte al laag is kan een donker plafond een bedrukkend gevoel geven.

Kleuren systeemplafond

Kleur bepaalt in hoge mate de beleving binnen een ruimte en kan zowel een gemoedstoestand als een functie uitdrukken. Zo biedt ons Rockfon Color-all-assortiment een uitgebreide collectie aan kleuren. Naast het vlakke inleg plafondpaneel zijn er verschillende andere kantafwerkingen voor verdiepte en verdekte bevestiging verkrijgbaar.