Skip to content

OWA Sternbild

OWA Sternbild is een hard mineraal plafondpaneel met een glad wit oppervlak en een decoratief geperforeerd patroon.

v.a. 10.19 per m2

Het plafondpaneel is voorzien van goede bouwfysische eigenschappen. Zo heeft het een geluidsabsorptie van αw 0.70, uitstekende brandwerende eigenschappen en een vochtbestendigheid tot 95% RH. Bovendien zorgt de geluidsoverlangsisolatie van 31 tot 49 dB voor minimale geluidsoverlast in aangrenzende ruimtes. Naast een goede akoestiek draagt het paneel bij aan een rustige en elegante uitstraling in elke ruimte

Voordelen OWA Sternbild

✓ Goedkope plafondplaat
✓ Hoge lichtreflectie
✓ Absorbeert 70% van het geluid in een ruimte

Type plafondplaat

De KDe OWA Sternbild is verkrijgbaar als inleg en doorzak plafondplaat..

Afmeting plafondplaat

De KCS Boulder is verkrijgbaar in de formaten 600 x 600 mm en 1200 x 600 mm.

ToepassingWaarde
Lichtreflectie88%
NRC Waarde0.7
BrandklasseA2
Vochtbestendigheid95%

 

Vochtbestendigheid OWA Sternbild

De plafondplaat heeft een vochtbestendigheid van 95%. Dit betekent dat deze plafondplaat voor 95% bestand is tegen vocht in ruimten. De plafondplaat is uitvoerig getest alvorens de verkoop.

NRC Waarde OWA Sternbild

Voor deze plafondplaat staat een NRC Waarde van 0,60. De vraag is echter welke betekenis u hier aan kunt hechten? Simpel gezegd laat de NRC Waarde zien hoe het met de geluidsabsorptie van een plaat is. Een waarde van 1 betekent dat al het geluid geabsorbeerd wordt. Is de waarde 0 dan wordt er geen enkel geluid geabsorbeerd.

Lichtreflectie OWA Sternbild

Deze plafondplaat staat bekend om zijn hoge lichtreflectie. Uitvoerig getest komt naar voren dat de lichtreflectie 88% is. Een hoge lichtreflectie is prettig omdat dit het comfort in ruimtes vergroot. In de praktijk blijkt dan ook de productiviteit in kantoor- en werkruimten toeneemt doordat het licht optimaal benut wordt.

Brandklasse OWA Sternbild

De brandklasse waarin de plafondplaat is ingedeeld is brandklasse: A2-s1,d0. Dit betekent dat de plaat een significante bijdrage levert aan brand. In praktijk vertellen wij klanten dat de OWA Sternbild plafondplaat een positieve bijdrage levert aan brandvertragendheid. Mocht er brand uitbreken dan duurt het namelijk langer voordat de brand overslaat.

Merken

Maat Systeemplafond

,

Type

, ,