Skip to content

Ecophon Focus

De Ecophon Focus is geschikt voor toepassingen waar een robuust verlaagd plafond gewenst is, waarvan de verschillende panelen makkelijk kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd en waar hoge praktische eisen worden gesteld.

v.a. 26.58 per m2

De Ecophon Focus is geschikt voor toepassingen waar een robuust verlaagd plafond gewenst is, waarvan de verschillende panelen makkelijk kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd en waar hoge praktische eisen worden gesteld. Ecophon Focus A wordt in een zichtbare draagconstructie gemonteerd. Ecophon Focus voldoet aan de eisen voor brandreactie Euroklasse A2 en is bestand tegen een relatieve vochtigheid van 95%.

Voordelen Ecophon Focus

✓ Hoge lichtreflectie
✓ Rustige en strakke uitstraling
✓ Absorbeert 85% van het geluid in een ruimte

Type plafondplaat

De Ecophon Focus is verkrijgbaar als inleg plafondplaat.

Afmeting plafondplaat

De plafondplaat is verkrijgbaar in de formaten 600 x 600 mm en 1200 x 600 mm.

ToepassingWaarde
Lichtreflectie85%
NRC Waarde0.85
BrandklasseA2
Vochtbestendigheid95%

Vochtbestendigheid Ecophon Focus

De plafondplaat heeft een vochtbestendigheid van 95%. Dit betekent dat deze plafondplaat voor 95% bestand is tegen vocht in ruimten. De plafondplaat is uitvoerig getest alvorens de verkoop.

NRC Waarde Ecophon Focus

Voor deze plafondplaat staat een NRC Waarde van 0,85. De vraag is echter welke betekenis u hier aan kunt hechten? Simpel gezegd laat de NRC Waarde zien hoe het met de geluidsabsorptie van een plaat is. Een waarde van 1 betekent dat al het geluid geabsorbeerd wordt. Is de waarde 0 dan wordt er geen enkel geluid geabsorbeerd.

Lichtreflectie Ecophon Focus

Deze plafondplaat staat bekend om zijn hoge lichtreflectie. Uitvoerig getest komt naar voren dat de lichtreflectie 85% is. Een hoge lichtreflectie is prettig omdat dit het comfort in ruimtes vergroot. In de praktijk blijkt dan ook de productiviteit in kantoor- en werkruimten toeneemt doordat het licht optimaal benut wordt.

Brandklasse Ecophon Focus

De brandklasse waarin de plafondplaat is ingedeeld: brandklasse A2. Dit betekent dat de plaat een significante bijdrage levert aan brand. In praktijk vertellen wij klanten dat de plafondplaat een positieve bijdrage levert aan brandvertragendheid. Mocht er brand uitbreken dan duurt het namelijk langer voordat de brand overslaat.

Maat Systeemplafond

,

Type

, ,

Merken