Skip to content

Ecophon Sombra

De Ecophon Sombra is een zachtminerale zwarte plafondplaat geproduceerd uit glaswol waarvan de zichtzijde van het paneel bekleed is met een matzwart geverfd glasvlies. 

v.a. 17.64 per m2

De Ecophon Sombra is een zachtminerale zwarte plafondplaat geproduceerd uit glaswol waarvan de zichtzijde van het paneel bekleed is met een matzwart geverfd glasvlies. Deze plaat is een bewezen akoestische oplossing die de juiste geluidsomgeving creëert voor sociale ontmoetingplaatsen. De plafondplaat absorbeert 95% van het geluid in de ruimte.

Voordelen Ecophon Sombra

✓ Hoge brandklasse
✓ Rustige en chique uitstraling
✓ Absorbeert 95% van het geluid in een ruimte

Type plafondplaat

De Ecophon Sombra is verkrijgbaar als inleg plafondplaat.

Afmeting plafondplaat

De plafondplaat is verkrijgbaar in de formaten 600 x 600 mm en 1200 x 600 mm.

ToepassingWaarde
Lichtreflectie3-4%
NRC Waarde0.95
BrandklasseA2-s1, d0
Vochtbestendigheid95%

Vochtbestendigheid Ecophon Sombra

De plafondplaat heeft een vochtbestendigheid van 95%. Dit betekent dat deze plafondplaat voor 95% bestand is tegen vocht in ruimten. De plafondplaat is uitvoerig getest alvorens de verkoop.

NRC Waarde Ecophon Sombra

Voor deze plafondplaat staat een NRC Waarde van 0,95. De vraag is echter welke betekenis u hier aan kunt hechten? Simpel gezegd laat de NRC Waarde zien hoe het met de geluidsabsorptie van een plaat is. Een waarde van 1 betekent dat al het geluid geabsorbeerd wordt. Is de waarde 0 dan wordt er geen enkel geluid geabsorbeerd.

Lichtreflectie Ecophon Sombra

Deze plafondplaat staat bekend om zijn hoge lichtreflectie. Uitvoerig getest komt naar voren dat de lichtreflectie 3-4% is. Een hoge lichtreflectie is prettig omdat dit het comfort in ruimtes vergroot. In de praktijk blijkt dan ook de productiviteit in kantoor- en werkruimten toeneemt doordat het licht optimaal benut wordt.

Brandklasse Ecophon Sombra

De brandklasse waarin de plafondplaat is ingedeeld: brandklasse A2-s1, d0. Dit betekent dat de plaat een significante bijdrage levert aan brand. In praktijk vertellen wij klanten dat de plafondplaat een positieve bijdrage levert aan brandvertragendheid. Mocht er brand uitbreken dan duurt het namelijk langer voordat de brand overslaat.

Maat Systeemplafond

,

Type

Merken

Kleur