Offerte aanvragen
 • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
 • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
 • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
 • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar

Systeemplafond laten plaatsen

Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier voor de levering en plaatsing van uw systeemplafond? Dan bent u bij Marvo Systeemplafonds aan het juiste adres.

Sinds het jaar 2000 verzorgen wij de levering en montage van duizenden systeemplafonds in grote en kleine projecten. Om wat voor type ruimte het ook gaat, wij hebben in de afgelopen jaren alles voorbij zien komen. Ofwel, wij kennen de klappen van de zweep waardoor wij u behoeden voor veelvoorkomende fouten bij de montage en levering. Wij zijn de marktleider in heel Nederland en België.

Bekijk hier ons aanbod

Snelle offerte
Binnen 24 uur een offerte op maat

Flexibel ingesteld
Flexibel schakelen, geen enkel probleem

Geen verrassingen achteraf
Transparante communicatie

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is een verlaagd plafond. Dit betekent dat het het plafond lager hangt dan het oorspronkelijke plafond in een ruimte. In feite wordt een systeemplafond hieronder geplaatst. Er wordt een raster geïnstalleerd waarop plafondplaten gelegd worden. De plafondplaten liggen los op het raster.

De ruimte boven het systeemplafond wordt gebruikt voor leidingen zoals elektriciteit, verwarming, ventilatie, riolering etc. Het voordeel van een systeemplafond is dat de platen eenvoudig vervangen, verwijderd, omhoog geduwd en teruggelegd kunnen worden.

De plafondplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Neemt u contact met ons op dan zullen wij u uitgebreid adviseren over de beste keuze passend bij uw vraag.

Inleg, doorzak of verdekt uitneembaar systeemplafond

Systeemplafonds zijn verkrijgbaar als een inleg systeemplafond, een verdekt uitneembaar systeemplafond of een doorzak systeemplafond.

Inleg systeemplafond

Bij een inleg systeemplafond worden de rasters geplaatst, hier worden de plafondplaten opgelegd. Aan de buitenkant ziet u dus een nagenoeg egaal plafond waarbij de rasters zichtbaar zijn.

Doorzak systeemplafond

Bij een doorzak systeemplafond worden de plafondplaten ook in de profielen geplaatst. Het grote verschil met het inleg systeemplafond is dat de platen letterlijk verder naar beneden zakken waardoor het systeemplafond een compleet ander aanzicht krijgt.

Doorgaans zijn de inleg systeemplafonds de meest gekozen variant. Wilt u een luxere uitstraling voor een ruimte, dan zijn de doorzak systeemplafonds een uitstekende oplossing.

Soort plafondplaten

Bij de keuze voor een systeemplafond komt u in aanraking met diverse soorten merken, maten en soorten plafondplaten. Elke plafondplaat heeft zijn eigen functie en specifieke eigenschappen. Bij de keuze voor een plafondplaat spelen de volgende zaken een belangrijke rol:

 • Wat zijn de wensen met betrekking tot akoestiek in een ruimte?
 • Welke rol speelt spraakverstaanbaarheid bij de inrichting?
 • Wat zijn de eisen aangaande brandwerendheid?
 • Hoe belangrijk is vochtwerendheid?
 • Is de hygiëne van toepassing op de plafondplaat?

Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen kan gekozen worden voor een bepaalde type plafondplaat. Onze medewerkers zullen u dan ook een aantal vragen stellen gevolgd door een advies voor het type plafondplaat.

Zie ook: plafondplaat kiezen voor systeemplafond

Marvo Systeemplafonds werkt samen met grote merken als Armstrong, Rockfon, Ecophon, OWA en AMF.

Soort plafondplaten

Heeft u een vraag? 0528-745 045

Vraag naar een prijs on demand en kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Ons vakkundige team staat de hele dag voor u klaar om u te voorzien van het gewenste advies.
Binnen een mum van tijd heeft u een passende offerte in uw mailbox.

Direct bellen

geluidsabsorptie, geluidsisolatie

Reguleren van akoestiek

Systeemplafonds spelen een belangrijke rol bij de regulering van de akoestiek in een ruimte of gebouw. Wij willen weten wat het doel is van de ruimte waar u het systeemplafond wilt plaatsen. Het doel van de ruimte bepaalt namelijk de keuze voor het materiaal. Stelt u zich maar eens een klaslokaal voor waarbij geen rekening is gehouden met de akoestiek, en waar gekozen is voor platen die totaal geen geluid absorberen. Dit levert veel overtollig lawaai op, wat de werkprestaties negatief zal beïnvloeden.

Akoestiek wordt meetbaar gemaakt middels de factoren geluidsabsorptie en geluidsisolatie. Geluidsabsorptie laat zien hoe geluid zicht beweegt in een ruimte, met geluidsisolatie wordt aangegeven hoe geluid zich van de ene naar de andere ruimte verplaatst.

Marvo Systeemplafonds adviseert u bij een professioneel akoestisch ontwerp waarin we rekening houden met geluidsdrukniveau, nagalmtijd en spraakverstaanbaarheid.

NRC Waarde, lichtreflectie, brandklasse en vochtbestendigheid

Een plafondplaat of systeemplafond kent vier technische specificaties die van belang zijn. Als eerste benoemen we de geluidsabsorptie van een plafondplaat, deze wordt uitgedrukt in NRC Waarde, het laat zien in hoeverre een plaat geluid absorbeert. Een belangrijke waarde wanneer we praten over akoestiek. Dat de brandklasse van een plafondplaat een belangrijke rol speelt behoeft amper uitleg: een plafond en ruimte dienen te voldoen aan de voorwaarden voor brandveiligheid. Alle platen voldoen aan de basiseisen voor brandwerendheid. De platen vallen in verschillende brandklassen.

Lichtreflectie laat zien hoeveel licht het plafond of de plafondplaat reflecteert. In kantoren, ziekenhuizen en scholen speelt dit een belangrijke rol. Simpelweg omdat goed licht van invloed is op de werkprestaties. Als laatste gaan we in op de vochtbestendigheid van een plafond. In ruimtes zoals fitnesshallen, restaurants, zwembaden e.d. is het van belang dat het materiaal bestand is tegen vocht.

Maten systeemplafonds

Maten systeemplafondplaten

Doorgaans zijn systeemplafondplaten verkrijgbaar in de maten 600 x 600mm en 600 x 1200mm. Dit zijn de gangbare maten voor een systeemplafond in Nederland. Andere maatvoeringen zijn op aanvraag beschikbaar.

U kunt zich voorstellen dat een plafond met plafondplaten met de maat 600 x 600 mm anders oogt dan een plafond waar grotere platen zijn gebruikt.

Beide maten plafondplaten brengen eigen effecten met zich mee. Ook hier geldt dat we u zullen adviseren over welk type plafondplaten het beste past. Uiteraard kunt u hierin ook uw eigen voorkeur aangeven.

Alle merken en soorten plafondplaten zijn leverbaar in deze standaardmaten:

>>> Bekijk ons assortiment plafondplaten

Toepassingen systeemplafonds

Wij verzorgen de montage van systeemplafonds voor bijvoorbeeld: kantoren, bioscopen, horeca-gelegenheden, sportscholen, fabrieken, scholen, winkels en nog meer. Tevens kunnen wij ook uw wanden en verlichting leveren en monteren.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden:

Review van Makelaarschap

Bekijk meer reviews

Review van Meliton Accountancy

Bekijk meer reviews

Plafondeilanden

Een plafondeiland is een losstaand plafondelement wat lager hangt dan het originele plafond. Enerzijds geven plafondeilanden een bijzonder visueel effect.

Daarnaast leveren de eilanden een belangrijke bijdrage aan de akoestiek. Zo wordt geluid gereduceerd en verbetert de spraakverstaanbaarheid aanzienlijk.

Plafondeilanden worden vaak in kantoren geplaatst waar de industriële look behouden moet blijven. Aan de plafonds blijven goten en kabels zichtbaar, de eilanden zorgen ervoor dat het akoestisch uitstekend werkbaar blijft.

De eilanden worden in verschillende vormen, maten en kleuren geleverd en gemonteerd. Dit hangt af van uw specifieke wensen.

>>> Ga naar: plafondeilanden

plafondeiland laten monteren
Systeemplafond en LED Verlichting

Verlichting en systeemplafonds

Een systeemplafond is niet compleet zonder de afwerking middels verlichting. Afhankelijk van het doel van de ruimte bieden wij passende verlichting aan. Medische ruimtes vragen andere verlichting dan winkels of scholen. In ons assortiment vindt u LED panelen, LED downlighters, LED Spots en LED railverlichting. Elk soort verlichting heeft een andere uitstraling en dus praten wij over maatwerk. Wij bieden de LED verlichting aan in de kleuren:

 • 3000 kelvin (warmwit)
 • 4000 kelvin (koelwit)
 • 5700 kelvin (daglicht)

Bij de inrichting van gebouwen dient noodverlichting aan de eisen te voldoen. Wij leveren noodverlichting in verschillende uitvoeringen. Wij nemen dit voor u mee in het plan van aanpak.

Complete projecten uit handen geven

Wij verzorgen niet alleen de levering en montage van systeemplafonds. Wij zijn gespecialiseerd in het totaalplaatje, zo kunt u bij Marvo terecht voor:


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in