Offerte aanvragen
 • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
 • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
 • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
 • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar

Wat is een inlegsysteemplafond?

Systeemplafonds zijn er dus in vele soorten en maten waarbij u kunt kiezen uit verschillende ophangsystemen. Zo kunt u ook kiezen voor een doorzakplafond of verdekt systeem. Het gaat hierbij om hoe de plafondpanelen in de profielen liggen. Bij het inlegsysteemplafond liggen de panelen op de T-profielen waardoor deze profielen dus in het zicht blijven, zoals in het voorbeeld hiernaast. Doordat de profielen in het zicht blijven geeft dit een mooi strak en zakelijk beeld van het plafond.

Inleg plafond

Verschil met een verdekt uitneembaar systeemplafond

De term verdekt geeft aan dat de profielen niet meer te zien zijn na plaatsing van de plafondpanelen. De plafondpanelen liggen volledig aangesloten om het profiel heen zoals op het voorbeeld. Een plafond met dit systeem geeft een geheel strak aanzicht van het plafond waarbij de afzonderlijke plafondpanelen bijna niet te onderscheiden zijn.

Verschil met een doorzak systeemplafond

Bij een doorzak systeemplafond hangen de panelen op een rand van de panelen in de profielen waardoor panelen iets onder de profielen uitsteken. Dit geeft een driedimensionaal effect aan het plafond.

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond wordt onder het bestaande plafond aangebracht waarbij de plafondpanelen in een metalen raster worden gelegd. Dit raster bestaat uit horizontale profielen die met beugels aan het bestaande plafond worden gehangen. Hierdoor ontstaat een altijd toegankelijke ruimte boven het systeemplafond waar de elektriciteitskabels lopen en andere zaken die u uit het zicht wil hebben.

Lichtpunten kunnen eenvoudig worden opgenomen in het plafond. Er zijn speciale LED-panelen te verkrijgen voor een diffuse lichtverspreiding door de ruimte. Hierbij speelt de kleur en de lichtreflectie van de plafondpanelen een grote rol. Bij de keuze voor een systeemplafond moet u ook rekening houden met akoestische eigenschappen van het systeemplafond. De akoestische eigenschappen hebben invloed op het gedrag van het geluid in of juist buiten de ruimte.

Verder moet u rekening houden met:

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`

Welke merken hebben inlegsystemen?

De meeste merken hebben het inlegsysteem voor hun typen plafondpanelen:

 • KCS
 • Ecophon
 • OWA
 • Rockfon
 • Gipsvinyl

Bekijk hier alle plafondplaten


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in