Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Wat is een inlegsysteemplafond?

Systeemplafond zijn al jaren populair voor het inrichten van kantoorpanden, bedrijfspanden, winkelpanden en noem maar op. Deze plafonds kunnen bijna overal worden geplaatst waar genoeg ruimte is en geven het interieur een bepaalde uitstraling.
Wilt u een moderne look dan kiest u voor een bepaald systeem en waarschijnlijk een bepaalde kleur. Zo is een zwart plafond heel modern maar kunt u ook kiezen om niet een geheel plafond te plaatsen maar voor de zogenoemde plafondeilanden.

Het is aan u om een keuze te maken uit de vele mogelijkheden die Marvo Systeemplafonds u biedt. Wij kunnen helpen bij deze keuze en het plafond binnen de korst mogelijke tijd voor u plaatsen.
Systeemplafonds zijn er dus in vele soorten en maten waarbij u kunt kiezen uit verschillende ophangsystemen. Zo kunt u onder andere kiezen voor een doorzakplafond, een inlegsysteemplafond of verdekt systeem. Wat is het verschil hiertussen?

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond wordt onder het bestaande plafond aangebracht waarbij de plafondpanelen in een metalen raster worden gelegd. Dit raster bestaat uit horizontale profielen die met beugels aan het bestaande plafond worden gehangen. Hierdoor ontstaat een altijd toegankelijke ruimte boven het systeemplafond waar de elektriciteitskabels lopen en andere zaken die u uit het zicht wil hebben.

Lichtpunten kunnen eenvoudig worden opgenomen in het plafond. Er zijn ook speciale LED-panelen te verkrijgen voor een diffuse lichtverspreiding door de ruimte. Hierbij speelt ook de kleur en de lichtreflectie van de plafondpanelen een grote rol.
Bij de keuze voor een systeemplafond moet u ook rekening houden met akoestische eigenschappen van het systeemplafond. De akoestische eigenschappen hebben invloed op het gedrag van het geluid in of juist buiten de ruimte.

Verder moet u rekening houden met:

Inlegsysteemplafond

Dat is één van de keuzes die moet maken wanneer u een systeemplafond wil laten aanbrengen; inleg, doorzak of verdekt. Het gaat hierbij om hoe de plafondpanelen in de profielen liggen. Bij het inlegsysteem liggen de panelen op de T-profielen waardoor deze profielen dus in het zicht blijven, zoals in nevenstaande tekening. Doordat de profielen in het zicht blijven geeft dit een mooi strak en zakelijk beeld van het plafond.

Wat-is-een-inlegsysteemplafond-icon-inleg
Inlegsysteemplafond

Een mooi voorbeeld van een inlegsysteemplafond ziet u hiernaast waarbij naast ingebouwde spots ook LED-panelen zijn gemonteerd.

Wat-is-een-inlegsysteemplafond-icon-verdekt

Verschil met verdekt- en doorzaksysteemplafonds?

De term verdekt geeft aan dat de profielen niet meer te zien zijn na plaatsing van de plafondpanelen en in de profielen liggen zoals in nevenstaande principetekening.
Een plafond met dit systeem geeft een geheel strak aanzicht van het plafond waarbij de afzonderlijke plafondpanelen bijna niet te onderscheiden zijn.

Bij een doorzakplafond hangen de panelen op een rand van de panelen in de profielen waardoor panelen iets onder de profielen uitsteken. Dit geeft een speels effect aan het plafond.

Wat-is-een-inlegsysteemplafond-icon-doorzak

Welke merken hebben inlegsystemen?

De meeste merken hebben het inlegsysteem voor hun typen plafondpanelen:

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`