Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Wat is een doorzaksysteemplafond

Heel veel winkels, kantoorpanden, scholen en meer, worden of zijn voorzien van een systeemplafond. Niet zo gek want een systeemplafond is overal eenvoudig te plaatsen en te onderhouden. Daarnaast zijn systeemplafond makkelijk te vervangen of te aan te passen.

Sommige soorten zijn in allerlei kleuren te krijgen waardoor u elke saaie ruimte een mooie look kunt geven. Marvo Systeemplafonds kan u helpen uw bedrijfsruimte of kantoorruimte in te richten zodat u weer ongestoord kunt werken. De keuze is geheel aan u uit de vele mogelijkheden die wij u bieden ook omdat wij wanden kunnen plaatsen om een compleet andere inrichting te maken.

Systeemplafonds zijn er dus in vele soorten en maten waarbij u kunt kiezen uit verschillende ophangsystemen. Zo kunt u onder andere kiezen voor een doorzakplafond of een inlegplafond. Wat is het verschil hiertussen?

Wat is een systeemplafond?

Systeemplafond bestaan al decennia en zijn door de jaren heen steeds verder ontwikkeld met steeds weer andere materialen, designs en ophangsystemen. Het ophangsysteem bestaat uit beugels die aan het bestaande plafond worden bevestigd. Aan deze beugels worden de horizontale profielen gemonteerd waar uiteindelijk de plafondpanelen in komen te liggen.

Boven de panelen ontstaat genoeg ruimte om lelijke leidingen en kabels weg te werken. In de panelen zelf kunnen lichtpunten worden aangebracht maar u kunt ook kiezen voor mooie LED-panelen. Deze panelen bepalen samen met de lichtreflectie van de plafondpanelen hoe het licht in de ruimte wordt verspreid.

Bij de keuze voor een systeemplafond moet u ook rekening houden met akoestische eigenschappen van het systeemplafond. De akoestische eigenschappen hebben invloed op het gedrag van het geluid in of juist buiten de ruimte.

 

Doorzaksysteemplafond

Dat is één van de keuzes die moet maken wanneer u een systeemplafond wil laten aanbrengen; doorzak, inleg of verdekt. Het gaat hierbij om hoe de plafondpanelen in de profielen liggen.

Wat-is-een-doorzaksysteemplafond-icon-doorzak
Wat-is-een-doorzaksysteemplafond--voorbeeld-met-verlichting

Hiernaast een mooi voorbeeld van een doorzaksysteemplafond in combinatie met led-spots en hanglampen.

Doorzakplafondpanelen zijn in twee maten te verkrijgen; 600mm x 600mm en 600mm x 1200mm en natuurlijk in verschillende kleuren. Bij de keuze van plafondpanelen moet ook rekening worden gehouden met andere belangrijke eigenschappen:

Wat-is-een-doorzaksysteemplafond-icon-inleg

Andere systemen

Bij het inlegsysteem liggen de panelen op de T-profielen waardoor deze profielen dus in het zicht blijven. Doordat de profielen in het zicht blijven geeft dit een mooi strak en zakelijk beeld van het plafond.

De term verdekt geeft aan dat de profielen niet meer te zien zijn na plaatsing van de plafondpanelen en in de profielen liggen zoals in onderstaande principetekening.
Een plafond met dit systeem geeft een geheel strak aanzicht van het plafond waarbij de afzonderlijke plafondpanelen bijna niet te onderscheiden zijn.

Wat-is-een-doorzaksysteemplafond-icon-inleg

Welke merken hebben doorzaksystemen?

De meeste merken hebben het doorzaksysteem voor hun typen plafondpanelen:

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`