Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
Wat is een doorzaksysteemplafond?
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Wat is een doorzaksysteemplafond?

Heel veel winkels, kantoorpanden, scholen en meer, worden of zijn voorzien van een systeemplafond. Niet zo gek want een systeemplafond is overal eenvoudig te plaatsen en te onderhouden. Daarnaast zijn systeemplafond makkelijk te vervangen of te aan te passen.

Systeemplafonds zijn er dus in vele soorten en maten waarbij u kunt kiezen uit verschillende ophangsystemen. Het gaat hierbij om hoe de plafondpanelen in de profielen liggen. Bij het doorzaksysteemplafond hangen de platen over het profiel heen, dit is te zien op het voorbeeld. Hiermee creëer je een driedemensionaal effect.

 

Inleg plafond

Verschil met een inlegsysteemplafond

Bij het inlegsysteem liggen de panelen op de T-profielen waardoor deze profielen dus in het zicht blijven. Doordat de profielen in het zicht blijven geeft dit een mooi strak en zakelijk beeld van het plafond.

Verschil met een verdekt uitneembaar systeemplafond

De term verdekt geeft aan dat de profielen niet meer te zien zijn na plaatsing van de plafondpanelen. De plafondpanelen liggen volledig aangesloten om het profiel heen zoals op het voorbeeld. Een plafond met dit systeem geeft een geheel strak aanzicht van het plafond waarbij de afzonderlijke plafondpanelen bijna niet te onderscheiden zijn.

Wat is een systeemplafond?

Systeemplafonds bestaan al decennia en zijn door de jaren heen steeds verder ontwikkeld met steeds weer andere materialen, designs en ophangsystemen. Het ophangsysteem bestaat uit beugels die aan het bestaande plafond worden bevestigd. Aan deze beugels worden de horizontale profielen gemonteerd waar uiteindelijk de plafondpanelen in komen te liggen.

Boven de panelen ontstaat genoeg ruimte om lelijke leidingen en kabels weg te werken. In de panelen zelf kunnen lichtpunten worden aangebracht maar u kunt ook kiezen voor mooie LED-panelen. Deze panelen bepalen samen met de lichtreflectie van de plafondpanelen hoe het licht in de ruimte wordt verspreid.

Bij de keuze voor een systeemplafond moet u ook rekening houden met akoestische eigenschappen van het systeemplafond. De akoestische eigenschappen hebben invloed op het gedrag van het geluid in of juist buiten de ruimte.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`

Welke merken hebben doorzaksystemen?

De meeste merken hebben het doorzaksysteem voor hun typen plafondpanelen:

  • Rockfon
  • KCS
  • Ecophon

Bekijk hier alle merken


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in