Ga naar de inhoud

Plafond in sportschool

Het plafond in een sportschool is net zo belangrijk als de vloer waarop de sporters lopen. En net als op de vloer, waar verschillende soorten vloerbedekking kan liggen, is er ook voor het plafond keuze genoeg. Maar wat is belangrijk om te weten?

Belangrijk: geluid

In een sportschool zal het plafond voornamelijk moeten zorgen voor geluidsdemping. Er is altijd wel lawaai in een sportschool en staat er vaak een radio of iets dergelijks aan. Deze geluiden kunnen heel storend werken wanneer het plafond alles weerkaatst. Niet voor niets dat veel sporters hun eigen muziek luisteren, niet alleen om de muziek zelf maar ook om niet te worden afgeleid.
Men kan dus niet even een oude bedrijfsruimte leuk aankleden en vol zetten met sportattributen en denken dat het wel gaat werken. Men komt er heel snel achter dat geluiden ver dragen door deze omgeving. Er zal een plafond moeten worden opgehangen en wat is er nu praktischer dan een systeemplafond.

Licht

Licht is in een sportschool net zo belangrijk als in een kantoor, ook een sporter moet goed kunnen zien wat hij/zij doet. Daarom kan de lichtreflectie van een plafond ook belangrijk zijn ook al kiest men voor een gekleurd plafond wat tot de mogelijkheden behoort wanneer u kiest voor een systeemplafond. Het is verstandig om een goed lichtplan te maken zodat het licht overal even goed is. Het lichtplan omvat dan de verschillende soorten lichtpunten die kunnen worden opgenomen in het systeemplafond.

Vocht

Waar wordt gesport, verliezen de sporters liters vocht wat voor een deel wordt opgenomen door de omgevingslucht. Vandaar dat de sportruimte een goed ventilatiesysteem moet hebben om de lucht te kunnen verversen. Een sportschool kan een redelijk vochtige omgeving zijn waar het plafond tegen bestand moet zijn.
Een andere ruimte in de sportschool waar de luchtvochtigheid altijd hoger is, zijn natuurlijk de doucheruimten of het zwembad. Er zijn speciale systeemplafondplaten die voor deze ruimten geschikt zijn.

Hygiëne

Niet alleen een vochtige omgeving maar elke omgeving waar veel mensen komen, moet zich ook gemakkelijk laten onderhouden. Dat wil zeggen dat het plafond van een sportschool eenvoudig maar wel goed schoon te maken moet zijn.

Systeemplafond

Elk systeemplafond heeft het voordeel dat het vrij eenvoudig kan worden aangebracht én later ook weer kan worden verwijderd of aangepast. Daarnaast heeft u zoveel keuze uit verschillende soorten plafondplaten en ander opties, dat er altijd een systeemplafond in uw sportschool past.
Een systeemplafond bestaat uit een metalen frame wat aan het bestaande plafond wordt gehangen. Het frame zelf wordt gevormd door lengteprofielen met een bepaalde breedte (keuze) waartussen de breedteprofielen worden gemonteerd en waarin de plafondplaten worden gelegd.
U kunt kiezen of en hoe de profielen zichtbaar blijven nadat de plafondplaten zijn geplaatst:

  • Inleg: de plafondplaten liggen op de profielen waardoor deze geheel zichtbaar blijven.
  • Doorzak: de plafondplaten steken een aantal mm onder het profiel uit doordat ze op een rand op de profielen liggen.
  • Verdekt: de profielen zijn niet meer zichtbaar door de speciale plafondplaten.

Laat ons helpen bij de keuze

U ziet dat er veel keuze is bij het zoeken naar een plafond voor een sportschool en dat u rekening moet houden met verschillende zaken. Gelukkig hoeft u deze keuze niet alleen te maken omdat wij u kunnen en willen helpen door u goed en vakkundig te adviseren. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met ons of vraag, ook geheel vrijblijvend, een offerte aan.
We komen altijd bij u langs om alle zaken met u door te nemen zodat het plafond uiteindelijk geheel aan uw wensen voldoet!