Offerte aanvragen
 • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
 • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
 • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
 • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar

Lichtreflectie systeemplafond

Een goede lichtreflectie is één van de eisen die gesteld wordt aan een systeemplafond. Wij leggen u uit waarom dit van belang is:

Wat is lichtreflectie?

Lichtreflectie is het invallende licht wat wordt weerkaatst door een oppervlak. In dit geval gaat het om het oppervlak van het systeemplafond. De lichtreflectie wordt uitgedrukt in een percentage en geeft aan hoeveel van het licht dat op een oppervlak valt wordt teruggekaatst. Hoe hoger dit percentage, hoe meer licht wordt weerkaatst de ruimte in wat weer invloed heeft op de kleuren in de ruimte.

Waarom is de lichtreflectie belangrijk?

Licht is een belangrijke factor voor goede prestaties en comfort op de werkvloer en kantoor. Een vertrek wat slecht verlicht is, vormt geen ideale ruimte om als werkplek te dienen. Heel vaak zorgt een slecht verlichte werkplek voor vermoeide ogen, hoofdpijn en andere vage klachten.

Soms is men er zich niet eens van bewust en denkt men dat het aan zichzelf ligt. Maar vooral het ontbreken van natuurlijk licht speelt een grote rol bij deze klachten.

Vaak is de inbreng van zonlicht in een ruimte miniem waardoor er gewerkt wordt met kunstlicht. Om deze combinatie van licht optimaal te benutten is het belangrijk dat een plafondplaat een hoge lichtreflectie heeft. Een plafond met een hoge lichtreflectie zorgt voor een hogere kwaliteit aan licht in de ruimte met als gevolg minder klachten en een hogere productiviteit.

lichtreflectie - vermoeide man

Systeemplafond en lichtreflectie

Het plafond heeft doorgaans het grootste oppervlak in een ruimte. Dit betekent dat de lichtreflectie een hoge waarde heeft.

De verspreiding van licht wordt ook wel lichtdiffusie genoemd en is ook een belangrijke factor. Het licht moet goed verspreid worden zodat een egaal lichtbeeld ontstaat en geen lichte banen of vlekken worden gecreëerd in de ruimte.

Voor het beste resultaat heeft een systeemplafond dus een hoge reflectie nodig.

Een plafond met een hoge lichtreflectie vermindert namelijk de kans op weerspiegeling van de lichtarmaturen. Dit komt omdat het verschil tussen de lichtgevende oppervlakken van de armaturen en het plafond kleiner wordt.

Voordelen hoge lichtreflectie

Een systeemplafond met een hoge lichtreflectie en een goede lichtverspreiding kan maken dat er minder lichtarmaturen nodig zijn. Ook kunnen er investeringskosten en elektriciteitskosten bespaard worden.

 • Gezonder werkklimaat
 • Minder lichamelijke klachten
 • Hogere productiviteit
 • Lagere kosten

Wanden en lichtreflectie

Wanden zijn net zo belangrijk als het plafond. Ook de wanden reflecteren namelijk het licht meer of juist minder, afhankelijk van het materiaal en afwerking.

Gaat u verbouwen of herinrichten, denk dan ook aan de mogelijkheid om systeemwanden toe te passen. Hierbij kunt ook rekening houden met de lichtreflectie en helpen wij u bij de keuze.

Technische specificaties plafondplaat

Een plafondplaat kent verder een aantal technische specificaties namelijk:

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`