Lichtreflectie systeemplafond (plaat)

Een goede lichtreflectie is één van de eisen die gesteld wordt aan een systeemplafondplaat. Wij leggen u uit waarom dit van belang is:

Wat is lichtreflectie?

Lichtreflectie is het invallende licht wat wordt weerkaatst door een oppervlak. In dit geval gaat het om het oppervlak van het systeemplafond.

Waarom is de lichtreflectie belangrijk?

Licht is een belangrijke factor voor goede prestaties en comfort op de werkvloer. Vaak is de inbreng van zonlicht in een ruimte miniem waardoor er gewerkt wordt met kunstlicht. Om deze combinatie van licht optimaal te benutten is het belangrijk dat een plafondplaat een hoge lichtreflectie heeft. Een plafond met een hoge lichtreflectie zorgt voor een hogere kwaliteit aan licht in de ruimte.

Systeemplafond en lichtperfectie

Het plafond heeft doorgaans het grootste oppervlak in een ruimte. Dit betekent dat de lichtreflectie een hoge waarde heeft. De verspreiding van licht wordt ook wel lichtdiffusie genoemd.

Voor het beste resultaat heeft een systeemplafond een hoge reflectie nodig.Een plafond met een hoge lichtreflectie vermindert namelijk de kans op weerspiegeling van de lichtarmaturen. Dit komt omdat het verschil tussen de lichtgevende oppervlakken van de armaturen en het plafond kleiner wordt

Voordelen hoge lichtreflectie

Een systeemplafond met een hoge lichtreflectie en een goede lichtverspreiding kan maken dat er minder lichtarmaturen nodig zijn. Ook kunnen er investeringskosten en elektriciteitskosten bespaard worden.

Technische specificaties plafondplaat

Een plafondplaat kent een aantal technische specificaties namelijk:

Wat kunnen wij voor u betekenen?

  • Wij verzorgen de levering en montage van systeemplafond en systeemplafondplaten.
  • Binnen 48 uur na aanvraag hebt u een offerte op maat.
  • Wij komen bij u op locatie voor een bezichtiging.
  • Wij garanderen een vlotte afwerking

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Hebt u vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact op met Marvo Systeemplafonds.