Offerte aanvragen
 • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
 • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
 • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
 • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar

Elk horecabedrijf gevestigd in een pand heeft een plafond en de vraag is wat belangrijk is voor deze plafonds, waar moet met op letten en welke eisen worden er gesteld aan een horeca-plafond.

Wat is de Horeca?

Hotels, restaurants en cafés, afgekort met horeca, omvat alle gelegenheden waar men kan eten, drinken en/of overnachten. Dus ook andere bedrijven waar men kan overnachten, eten en drinken zoals pizzeria’s, motels, en zelfs afhaalrestaurants en bezorgbedrijven vallen hieronder. Een heel breed begrip dus wat voor gemeenten belangrijk is met betrekking tot de bestemmingsplannen en de af te geven vergunningen.

plafond-horeca--restaurant
plafond-horeca--inrichting

Inrichting horecapand

De inrichting van een horecabedrijf moet aan bepaalde eisen voldoen en is onder andere afhankelijk van de bestemming van het pand. De gestelde eisen kunnen per gemeente verschillen waardoor het altijd belangrijk is te informeren bij uw gemeente naar de geldende regels.

Plafonds in de horeca

Elke horecagelegenheid onderscheidt zich door zijn functie, doelgroep en zo ook met de inrichting. Vandaar dat er veel verschillende soorten systeemplafonds in deze gelegenheden zijn te vinden. Een modern hotel kan bijvoorbeeld een grote entree of een restaurant hebben met een schitterend houten Derako-plafond. Een kleine cafetaria zal eerder een ‘normaal’ ogend systeemplafond hebben, al dan niet met een kleurtje.
Zo is er keuze genoeg om een mooi, strak of minder strak en speels plafond (3D-plafond) in uw horecapand te hangen.

lafond-horeca--derako-plafond

Toch moet er rekening gehouden worden met onder andere:

 • Akoestiek: wat doet het geluid in de ruimte? Is er veel nagalm of dempt het bestaande plafond echt alle geluiden? Het ene geeft te veel geroezemoes, het andere juist weer een dof geluid. Een specialist kan u daarin adviseren.
 • Hygiëne: Vooral in de horeca is hygiëne een belangrijk onderwerp. Is het plafond eenvoudig en goed te reinigen? Ook in de keuken? Zomaar een paar vragen die u moet beantwoorden.
 • Lichtreflectie: Een stralend wit plafond die het licht goed reflecteert, werkt goed in een kantoor maar voor een restaurant is het misschien toch iets minder interessant. Keuze genoeg voor meerdere (matte) kleuren en materialen.
 • Brandwerendheid: een systeemplafond moet brandvertragend of in ieder geval niet snel vlamvatten en een goed plafond zal niet veel rook veroorzaken en hete druppels vormen.
plafond-horeca--overige-ruimten-toilet

Overige ruimten

Of het nu om een pizzeria, cafetaria of een 2-sterren restaurant gaat, er moet gelegenheid zijn om naar het toilet te gaan. In deze ruimten kan een ander systeemplafond worden toegepast dan in de zogenoemde neringruimte (de ruimte waar gegeten en/of gedronken wordt). Voor een toiletgroep kan het bijvoorbeeld van belang zijn dat het plafond vochtbestendig is maar zeker dat het goed schoon te houden is.
Dat geldt ook voor een keuken waar veel vocht en vettige dampen in de lucht kunnen zitten ondanks de wettelijke verplichte ventilatie. Of voor de garderobe waar vochtige jassen ook kunnen zorgen voor een hogere luchtvochtigheid.

Lichtplan

Sfeervol licht is een must voor een intiem restaurant en iets minder voor een cafetaria al kan sfeerlicht daar ook heel goed werken. Het is aan u als eigenaar om daar een keuze in te maken. Met betrekking tot het plafond hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Voor een systeemplafond zijn meerder oplossingen, van heldere LED panelen (t.b.v. de schoonmaak), spots en downlighters; keuze genoeg. Onze lichtspecialist kan u daarbij helpen.

plafond-horeca--lichtplan

Allemaal zaken om over na te denken

U ziet dat het kiezen van een plafond voor een horecagelegenheid niet zo makkelijk is te doen. U wilt natuurlijk een mooi plafond maar dan wel een die voldoet aan uw eisen. Daarom kan Marvo Systeemplafonds u daarbij helpen.
Neem gewoon contact op met ons of vraag een offerte aan, geheel vrijblijvend. Voordat we aan het werk gaan, nemen we altijd contact met u op en komen ook langs om e.e.a. ter plekke te bekijken en bespreken.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`