Spraakverstaanbaarheid | Akoestiek en systeemplafonds

Bij het bepalen van de akoestiek in een ruimte speelt de spraakverstaanbaarheid een grote rol. De spraakverstaanbaarheid laat zien hoe goed mensen spraak in een ruimte kunnen verstaan. Bij het inrichten van een nieuwe ruimte of een nieuw gebouw is het belangrijk de akoestiek van te voren in kaart te brengen. Marvo Systeemplafonds voorziet u van gedegen advies.

De relatie tot nagalmtijd

De spraakverstaanbaarheid en de nagalmtijd staan vaak in relatie tot elkaar. Hoe groter de nagalmtijd hoe slechter de spraakverstaanbaarheid doorgaans wordt. Een vergadering in een grote concertzaal blijkt vaak geen succes. Vaak is in een concertzaal sprake van een lange nagalmtijd (echo). Dit versterkt de kracht van de muziek. Maar wanneer u hier een groep mensen toespreekt is dit niet prettig. Dit komt de verstaanbaarheid niet ten goede.

Systeemplafond

Een systeemplafond draagt bij aan de verbetering van de spraakverstaanbaarheid in een ruimte. Door te kiezen voor geluidsabsorberende plafondplaten zorgt u dat mensen elkaar in een ruimte goed kunnen voorstaan. De juiste keuze maken vraagt om deskundigheid. Een extreem voorbeeld van geluidsabsorberende ruimte is de student die achterin de klas zit en zijn docent niet meer kan verstaan.

Laat u goed adviseren

Marvo Systeemplafonds ondersteunt u bij een professioneel akoestisch plan. Wij maken een analyse van de ruimte of het gebouw wat u wilt indelen. Op basis van een aantal criteria voorzien wij u van deskundig advies.

Geluidsisolatie

Bij het inrichten van een ruimte spelen
geluidsisolatie en geluidsabsorptie een belangrijke rol.

Meer over akoestiek

De akoestiek in een ruimte hangt af van verschillende factoren:

Verwante informatie

Waar kunnen wij u bij helpen?

U kunt bij systeemplafond.nl terecht voor de montage en levering van:

Contact

Hebt u vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend
contact op met Marvo Systeemplafonds.