Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Reguleren akoestiek met systeemplafond

Systeemplafonds geven de mogelijkheid om de akoestiek in een gebouw te besturen. U beïnvloedt de akoestiek door te kiezen voor een ‘bepaalde’ plafondplaat. Dit is uiteraard volledig afhankelijk van uw wensen. Marvo Systeemplafonds verzorgt levering én de montage van systeemplafonds en helpt bij de keuze van de juiste plafondplaat.

Verkeerde akoestiek

Wanneer u vooraf geen rekening houdt met de akoestiek in een ruimte kan dit grote gevolgen hebben. We schetsen het voorbeeld van een schoolgebouw waarin plafondplaten zijn geplaatst die te veel geluid absorberen. Gevolg is dat de studenten achterin het lokaal niet kunnen volgen wat de leraar vertelt.

Een ander voorbeeld is een plafondplaat die te weinig geluid absorbeert en verder te weinig andere objecten en materialen die geluid kunnen absorberen zoals gordijnen en vloerbedekking. Het geluid weerkaatst teveel tegen de verschillende harde oppervlakten en er ontstaat een hinderlijke echo.

Geluidsabsorptie en geluidsisolatie

De akoestiek in een ruimte is te bepalen door twee factoren te analyseren; de geluidsabsorptie en de geluidsisolatie.
Geluidsabsorptie laat zien hoe geluid zich beweegt in een ruimte. Niet alleen de indeling van de ruimte bepaalt de kwaliteit van het geluid in die ruimte maar ook het gebruik van de juiste materialen. Met geluidsisolatie wordt aangegeven hoe geluid zich van de ene naar de andere ruimte verplaatst.

akoestiek vergaderruimte

Welk systeemplafond?

Wanneer u in een kindercrèche kiest voor hard minerale plafondplaten krijgt u een hol geluid in de ruimte. U kunt zich voorstellen dat dit in een ruimte met schreeuwende en spelende kinderen geen aangename gewaarwording is. In een kindercrèche kan beter gekozen worden voor zacht minerale platen. Dit zijn bijvoorbeeld plafondplaten die gemaakt worden van steenwol want steenwol absorbeert het geluid beter.

Hetzelfde zal ook gelden voor een kantoorruimte waar meerdere mensen werkzaam zijn. De medewerkers moeten geen last hebben van het geluid van collega’s. Voor een schoolgebouw zult u weer iets andere eisen stellen aan de plafondplaten zodat de docent overal in het klaslokaal goed te verstaan is.

akoestiek geluidsabsorptie

Waar hangt akoestiek van af?

De akoestiek in een ruimte hangt af van:

Goede akoestiek

Het is vervelend wanneer u achteraf concludeert dat de akoestiek in uw kantoor- of schoolgebouw niet goed is. Marvo Systeemplafond adviseert om vroeg in het bouwproces de eisen te formuleren. U kunt met vragen altijd terecht bij Marvo Systeemplafonds.

Wij hebben in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan. Wij zetten onze expertise in u van deskundig advies te voorzien. Wij verzorgen de inrichting van schoolgebouwen, kantoorcomplexen, winkelcentra en meer. Bekijk al onze projecten.

Verwante diensten

 

Contact

Hebt u vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact op met Marvo Systeemplafonds of vraag direct een offerte aan.

akoestiek plaatsen plafondplaat
`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`

Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in