Ga naar de inhoud

Zwart systeemplafond plaatsen

Bent u op zoek naar een zwart systeemplafond of vraagt u zich af wat de voordelen – of nadelen – zijn? We leggen het u hier uit.

Een plafond is maar een plafond?

Al zijn er nog steeds mensen die dat nog steeds denken, de meesten onder u weet wel beter. Een plafond is erg bepalend voor de aanblik van een ruimte wat dus ook geldt voor de kleur van een plafond.
Een andere kleur dan wit voor een plafond is al jaren een trend en wordt meer en meer toegepast. Een zwart plafond wordt vaak toegepast in horecagelegenheden, luxe winkels maar ook in de (thuis)bioscoop.

Voordelen en nadelen zwart plafond

Zo zijn ook systeemplafondplaten in een zwarte kleur te verkrijgen. Waarom zou u kiezen voor een zwart systeemplafond?
Voordelen

  • Plafond ‘naar beneden’ halen; door een donker plafond toe te passen zal de ruimte lager lijken en kunt u in een hoge ruimte toch alle ruimte gebruiken.
  • Stijlvolle ruimte; door de donkere plafondplaten krijgt de ruimte een bepaalde stijlvolle uitstraling. Een grote ruimte wordt daardoor minder massaal.
  • Minder afleiding: door een donker plafond wordt de blik vaak op iets anders gericht, bijvoorbeeld op de spreker voor in de ruimte.
  • Effecten: door te spelen met kleuren van plafond en meubels kunnen leuke effecten ontstaan.
  • Lage lichtreflectie; licht wordt niet weerkaatst maar geabsorbeerd.

Nadeel

  • Te lage ruimte: wanneer een ruimte al laag is kan een donker plafond een bedrukkend gevoel geven.

Laat ons u helpen bij de inrichting

Wanneer u van plan bent een nieuw systeemplafond te laten plaatsen of de bestaande te vervangen, laat ons u dan adviseren. Heeft u bijvoorbeeld twijfels over de kleur van het plafond? Wij kunnen u helpen een beslissing te nemen. We hebben veel ervaring met het inrichten van vele soorten ruimten. Hierdoor kunnen we u dan ook niet alleen heel goed adviseren met de betrekking tot de gebruikte kleuren maar ook met de verlichting.