Ga naar de inhoud

Ziekenhuis: Systeemplafond en plafondplaten

Akoestiek in een ziekenhuis

In een ziekenhuis is de akoestische waarde van belang. Een gesprek van een receptioniste met een patient moet niet overal te horen zijn. In een wachtkamer moet geluid niet nagalmen. Om de akoestiek in een ruimte bepalen dienen er twee factoren geanalyseerd te worden. Namelijk: de geluidsabsorptie en de geluidsisolatie. Geluidsabsorptie laat zien hoe geluid zich beweegt in een ruimte. De kwaliteit wordt bepaald door de indeling van de ruimte. Maar ook door het gebruik van de juiste materialen. Met geluidsisolatie wordt aangegeven hoe geluid zich van de ene naar de andere ruimte verplaatst.

De juiste plafondplaat

Elk gebouw en elke ruimte vragen om een andere keuze als het gaat om plafondplaten. In een ziekenhuis adviseren wij te kiezen voor zacht minerale platen. Dit zijn plafondplaten die gemaakt worden van steenwol. Steenwol absorbeert het geluid.

Hygiëne

In ziekenhuis is hygiëne een belangrijk aspect. Ook dit aspect wordt meegenomen in ons advies.

De juiste verlichting

De verlichting in een ziekenhuis dient helder te zijn. Ruimtes moeten goed verlicht zijn zodat werkzaamheden goed uitgevoerd kunnen worden. Wij adviseren om led-panelen te plaatsen van 6000 kelvin. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bekijken.

Jarenlange ervaring

Marvo Systeemplafond heeft jarenlange ervaring als het gaat om het plaatsen van systeemplafonds. U kunt de montage dus met een gerust hart aan ons overlaten.

Organisatorische exclusiviteit

Om geen hinder te ondervinden van het plaatsen en opnieuw plaatsen van de systeemplafonds biedt Marvo Systeemplafonds de optie om dit ’s nachts of in het weekend te organiseren. Zo voorkomt u dat medewerkers of klanten zich in de rommel begeven.