Ga naar de inhoud
Woonsquare Leiderdorp - Foto 1

Woonsquare

Nieuwe vestiging woonsquare

Sinds het voorjaar van 2024 is Woonsquare een nieuwe vestiging rijker. De meubelketen opende eind april zijn elfde winkel, een megastore op bedrijventerrein Baanderij in Leiderdorp. Aan de feestelijke gebeurtenis ging een verbouwing van zo’n vier maanden vooraf. Een meubelzaak waar mensen terecht kunnen voor de sfeervolle inrichting van hun woning, stelt immers heel andere eisen aan ambiance en beleving dan de bouwmarkt die voorheen in het pand zat. Met de montage van ruim 2400 m2 systeemplafond droeg Marvo een flinke steen bij aan die metamorfose.

Woonsquare Leiderdorp - Foto 7
Woonsquare Leiderdorp - Foto 2

Duidelijke wensen

Een systeemplafond is een belangrijk onderdeel van de winkelinrichting, weten ze bij Woonsquare. Zo’n groot pand bevat immers een heleboel leidingen voor verlichting, luchtverversing, camerasystemen, bewegingsmelders, rookmelders enzovoorts. Al die techniek en al die kabelgoten wil je niet in het zicht hebben, maar het moet wel allemaal bereikbaar zijn. Daarvoor is een systeemplafond een ideale oplossing. Daarnaast wil Woonsquare een bepaalde uitstraling in de winkels en daar draagt een goed systeemplafond aan bij, legt een woordvoerder van het bedrijf uit. “Het plafond moet sfeer hebben, strak zijn en vooral niet afleiden van de producten die eronder gepresenteerd worden; onze meubels dus.”

In de meeste Woonsquare-vestigingen zijn systeemplafonds met KCS Boulder plafondtegels gemonteerd. Leiderdorp is inmiddels echter al de derde winkel waar voor KCS Sahara is gekozen. “De Boulder is een wat gladde tegel terwijl de Sahara juist een beetje korrelig is. Hij is ook wat steviger en dat zorgt bij elkaar voor de wat luxere en modernere uitstraling die we voor ogen hebben.”

Waarom voor Marvo gekozen

Woonsquare Leiderdorp - Foto 3
Woonsquare Leiderdorp - Foto 8

Welke materialen zijn gebruikt voor de uitvoer van dit project?

Systeemplafond: KCS Sahara

Uitstraling was belangrijk bij dit project; het plafond moest er strak en stijlvol uitzien en niet afleiden. Het plafond dat we hier gemonteerd hebben, biedt precies dat. Het raster van het systeemplafond is kaarsrecht gemonteerd. Met een formaat van 600x1200mm zijn de langwerpige KCS Sahara plafondtegels zeer geschikt voor zo’n grote ruimte. De korrelstructuur van de witte plafondtegels zorgt voor een luxe uitstraling. Alles bij elkaar biedt dat een aangenaam rustig beeld.

In een woonwinkel is met bankstellen, fauteuils en bedden weliswaar een heleboel geluidsabsorberend materiaal aanwezig, ook een beetje nagalm kan heel hinderlijk zijn in zo’n grote ruimte. Vandaar dat het systeemplafond ook op akoestisch vlak een bijdrage moest leveren. Met een geluidsabsorptie van 60% doet de geperforeerde plafondtegel KCS Sahara genoeg om voor een prettige akoestiek te zorgen.

Voor de kleinere ruimtes zoals de toiletten, de kantoren en de kantine, zijn dezelfde plafondtegels gebruikt, maar dan in een 600x600mm formaat.

Tekst en foto’s zijn gemaakt door Klokhuys tekst en foto