Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Scheidingswanden

Scheidingswanden zijn er in vele soorten en het doel van de scheidingswand verschilt. Soms is een scheidingswand niet meer dan een kleine wand die directe inkijk voorkomt bij een toiletgroep of een garderobe. Maar net zo goed kan een compleet gebouw in tweeën worden gedeeld met één grote wand omdat er twee bedrijven gehuisvest gaan worden. Of er zijn meerdere kantoren gemaakt in een grote ruimte. U ziet deze wanden dan ook overal zonder er bij na te denken totdat u zelf een oplossing zoekt voor uw probleem.

Soorten

Marvo Systeemplafonds levert en plaatst drie soorten wanden in heel Nederland:

  • Metal Stud Wanden
  • Systeemwanden
  • Glazen wanden

Elk type materiaal heeft voordelen en nadelen. Deze voordelen hebben voornamelijk te maken met zaken als akoestiek, brandwerendheid, geluidsisolatie en geluidsabsorptie.

Metal stud wanden

Een metal stud wand is een wand waarvan het frame bestaat uit stalen profielen die naderhand aan één of beide zijden wordt afgewerkt met gipspanelen. Daartussen wordt vaak een isolerende laag aangebracht.

De wanden zijn niet alleen (geluid)isolerend maar ook brandvertragend waardoor de veiligheid wordt verhoogd binnen het pand.

Wanneer de naden van de gipsplaten zijn weggewerkt (gaas- of papierband) kan de wand verder netjes worden afgewerkt door een stukadoor of schilder. De wand kan worden afgewerkt met behang, vinyl of iets dergelijks, of gewoon worden gesausd.

Meer informatie: metal stud wand

Scheidingswand: metal stud wand

Systeemwanden

Een systeemwand behoeft na plaatsing geen verdere afwerking zoals bij gipswanden wel het geval is. De wanden bestaan uit kant en klare panelen die met profielen worden gekoppeld. Door de vele variatiemogelijkheden is er altijd wel een oplossing te vinden voor elke gewenste indeling. Ramen, deuren et cetera zijn namelijk heel gemakkelijke op te nemen zodat elk gewenste functie kan worden gerealiseerd.

De buitenkant van de panelen zijn afgewerkt met een vinyl behang met elke gewenste kleur, waardoor deze kant en klaar zijn.

Meer informatie: systeemwanden

Scheidingswand: systeemwand

Glazen wanden

Een volglazen wand is een wand die die geheel uit glas bestaat. Deze wanden hebben alleen aan de onder- en bovenzijde een aluminium profiel waar de wand in wordt geklemd. Deze profielen hebben een dusdanige kleine afmeting dat ze de illusie van een geheel glazen wand niet verstoren.

Een glazen wand bestaat uit meerdere panelen (verticale glaselementen) die onderling met speciale tape worden verbonden waardoor het een strak geheel blijft.

Een glazen wand heeft een exclusieve uitstraling en geeft de indeling transparantie.

Meer informatie: Glazen wanden

Scheidingswand: glazen wand

Montage en levering van wanden

We werken altijd met u samen om tot een goed resultaat te komen. U geeft uw ideeën op en wij kijken wat allemaal mogelijk is. Wanneer u zelf al grotendeels een idee heeft en ook al een (detailleerde) tekening heeft, kunnen we u binnen 24 uur al een offerte doen. We zullen echter altijd zelf bij u langskomen om alles exact in te meten.

De verschillende wanden zijn uitstekend te combineren met een systeemplafond, derako plafond of LED verlichting.

Gerelateerde informatie

Heeft u deze artikelen al gelezen:


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in