Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Draagkracht metal stud wanden

Metal stud wanden zijn ideaal voor het eenvoudig indelen van een ruimte in meerdere aparte ruimten. Ze worden ook vaak gebruikt om een scheidingswand op zolder te maken door zijn geringe gewicht vergeleken met bijvoorbeeld een gemetselde muur. Maar kan een metal stud ook wat dragen?

Vrijblijvende offerte

Wat is draagkracht?

Met de draagkracht wordt bedoeld hoeveel gewicht of andere krachten een constructie kan dragen. Zo wordt gesproken van de draagkracht van een vloer, een brug, et cetera. Ook de ondergrond of fundering van een gebouw kan een maximale draagkracht hebben.
Vooropgesteld: een metal stud wand heeft een geringe verticale draagkracht wat betekent dat een metal stud wand geen verdiepingsvloer of andere zware constructies mag dragen.

Maar met draagkracht wordt ook bedoeld welke andere krachten een constructie aankan.

Draagkracht metal stud

In het geval van een metal stud wand wordt vaak gevraagd wat er aan de wand mag of kan worden bevestigd. Het mag duidelijk zijn dat aan een enkel laags gipspaneel geen zware boekenplanken kunnen worden gehangen. Toch kan met speciale ‘holle wand’ pluggen of gipswand-pluggen niet te zware voorwerpen (tot enkele kilo’s) worden opgehangen.

Holle-wand-plug

Zwaardere voorwerpen

Wilt u echt zware voorwerpen aan een metal stud wand bevestigen, zullen er speciale maatregelen moeten worden getroffen. Zo kan er speciale beplating worden gebruikt of een houten beplating (zogenaamde achterhout) achter de gipsbeplating worden aangebracht.
De beplating van nu echter, heeft een hoge kwaliteit met betrekking tot de draagkracht. Deze beplating kan een schilderij of klok met gemak dragen.

Laat u eens informeren door ons

Wij weten alles van metal stud wanden en de mogelijke beplatingen. Of het nu is voor een scheidingswand op zolder, een complete badkamer of extra dikke (geluidswerende) wand in een bedrijfshal. Voor elke ruimte met een speciale functie is een oplossing met betrekking tot de beplating op een metal stud wand.
Wij kunnen u deskundig adviseren en u laten zien wat de mogelijkheden zijn. Hiervoor komen we ook bij u langs wanneer u dat wenst.

Vrijblijvende offerte

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`

Wilt u meer weten over metal stud wanden? 0528 – 277 490

Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan je graag te woord over de verschillende mogelijkheden.

Of vul het contactformulier in