Hygiënisch systeemplafond | Systeemplafond in horeca ruimten

Een hygiënisch systeemplafond laten plaatsen? Marvo Systeemplafonds verzorgt de levering en montage van hygiënische systeemplafonds in de horeca en andere gelegenheden. Bij de levering en de montage van systeemplafonds voor de horeca spelen naast de standaard eisen ook hygiënische voorwaarden een rol. Marvo Systeemplafonds heeft in de loop van de jaren ervaring opgedaan met het plaatsen van hygiënische systeemplafonds.

Een systeemplafond is snel geplaatst maar is het geplaatste plafond ook goed te onderhouden? Kunt u het eenvoudig schoon houden en is een beschadigde plaat makkelijk te vervangen? Kies daarom voor een hygiënisch systeemplafond van Marvo Systeemplafonds.

Typen plafonds

Marvo Systeemplafonds levert hygiënische systeemplafonds voor:

 • horecagelegenheden
 • gaarkeukens
 • snackbars
 • restaurants
 • lunchrooms
 • werkomgevingen in de farmaceutische industrie
 • laboratoria
 • doucheruimten
 • ziekenhuizen
 • gebouwen in de gezondheidszorg

HACCP Eisen horeca: restaurants, gaarkeukens

Ruimten in horecagelegenheden dienen te voldoen aan HACCP Eisen. Dit zijn eisen die worden gesteld aan de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen.

De HACCP eisen moeten er voor zorgen dat het  productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting. Een van de onderdelen die aan deze eisen dient te voldoen is uiteraard het plafond.

Voorwaarden hygiënisch systeemplafond?

Het plafond dient te voldoen aan een aantal eisen

 • Het dient vochtwerend te zijn
 • Het plafond dient brandwerend te zijn
 • Het plafond moet makkelijk schoongemaakt kunnen worden
 • De plafondplaat moet vlak en glad zijn
hygiensch systeemplafond horeca-zitruimte

Verschillende ruimten

Op een horeca locatie hebt u te maken met diverse ruimten:

Het deel waar de gasten zitten

Het deel waar de gasten zitten dient aan de juiste akoestische voorwaarden te voldoen. Mensen moeten zich verstaanbaar kunnen maken zonder dat er sprake is overmatig lawaai. Ook de verlichting en de ruimtelijke inrichting zijn van belang bij het plaatsen van een hygiënisch systeemplafond.

Wij helpen bij de keuze van de juiste plafondplaten zodat de akoestiek goed blijft in de ruimte en maken samen met u een lichtplan waardoor overal de gewenste verlichting wordt opgenomen in het plafond.

De keuken

De overheid stelt middels HACCP voorwaarden hoge eisen aan de hygiëne in horeca keukens. Zoals genoemd is het plafond een belangrijk onderdeel. Zo moet het plafond vochtafwerend en vochtbestendig zijn. Temeer daar de afwas en de dampen van het koken opstijgen naar het plafond. In verband met de kookwerkzaamheden is het ook belangrijk dat een plafond brandwerend is.

En natuurlijk moet een plafond vooral in de keuken eenvoudig en goed schoon te houden zijn zonder dat u de hele keuken moet ontruimen.

Verlichting hygiënisch systeemplafond

De verlichting van een hygiënisch systeemplafond dient stofvrij gemonteerd te worden. In een restaurant wilt u bijvoorbeeld niet dat klanten stof en rommel in het eten krijgen. Wij hebben de juiste kennis in huis om dit te verzorgen

hygiensch systeemplafond horeca-keuken

Plafond in farmaceutische industrie: laboratorium

In productieruimten waar farmaceutische processen plaats vinden is hygiëne ook een must. Dit geldt zowel voor laboratoria als ruimten waar farmaceutische producten gemaakt worden. Alles dient in steriele ruimten klaargemaakt te worden om kwaliteit te garanderen. Behalve de hygiëne speelt akoestiek ook een belangrijke rol. Medewerkers dienen zich verstaanbaar te kunnen maken tegen over elkaar.

Gebouwen gezondheidszorg: ziekenhuis, tandartspraktijk

Ook voor gebouwen in de gezondheidszorg is een hygiënisch ingericht gebouw essentieel. Om de gezondheid van patienten en klanten te waarborgen is hygiëne een absolute vereiste.

Reiniging hygiënisch systeemplafond

Plafondplaten gemaakt voor restaurants en keukens zijn doorgaans goed reinigbaar. Dat betekent dat zowel droge reiniging, vochtige reiniging, hoge- en lagedrukreiniging en stoomreiniging van het plafond mogelijk is.

Bestand tegen luchtvochtigheid

Om te voorkomen dat het systeem waarin het plafond opgehangen wordt breekt of slijt wordt er gewerkt met corrosie werend materiaal. Vanwege de hoge luchtvochtigheid in bepaalde ruimten als gaarkeukens of doucheruimten is dit essentieel voor de veiligheid in ruimte.

Daarnaast zijn plafondtegels gemaakt van glaswol. Glaswol is bestand tegen het vocht wat in cateringkeukens ontstaat. Zodoende zullen de plafondplaten dan ook niet gaan vervormen of doorbuigen.

ISO Gecertificeerde plafondplaten

In grote horecagelegenheden met bijbehorende keukens worden hoge eisen gesteld aan de omgeving. Een van de eisen is dat alle materialen ISO gecertificeerd zijn. Alle plafondplaten voldoen dan ook aan deze eisen.

Gipsvinyl plafondplaten

Op zoek naar een goedkoop alternatief? Dan verdient de gipsvinyl plaat een uitstekende aanbeveling. Gipsvinyl plafondplaten zijn goed bestand tegen vocht. Er is echter één maar: de plaat beschikt niet over een ISO Certificering.

Lees meer over gipsvinyl plafondplaten

Hygiënische plafondplaten: welke plaat kiest u?

Voorbeelden van plafondplaten, goed passend, in ruimten waar hygiëne een belangrijke rol speelt zijn:

 • Ecophon Hygiene
 • Rockfon Hydroclean
 • Armstrong Bioguard

In onze webshop vindt u een aantal platen uit ons assortiment. Nog liever horen wij wat uw wensen zijn zodat we een advies op maat kunnen maken. Binnen 24-48 uur komen wij bij u op locatie voor een inventarisatie.

hygiensch systeemplafond horeca-planning-tekening

Een plan maken

Renovatie van een gaarkeuken? Inrichting van een nieuwe snackbar? Ruimte in het ziekenhuis opnieuw inrichten? Op zoek naar een passend plafond? De specialisten van Marvo Systeemplafonds komen bij u op locatie langs om een analyse te maken van de situatie.

Vervolgens presenteren wij u een plan van aanpak waarbij wij adviseren over de beste plafondplaat. Hierbij nemen wij aspecten als hygiëne en akoestiek altijd mee in onze overwegingen.

Marvo Systeemplafonds brengt de opgedane kennis en ervaring met zich mee wanneer wij met u in gesprek gaan over een nieuw plafond. Uw wens is leidend maar wij adviseren waar nodig. We komen altijd bij u langs om tekeningen te maken en een plan van aanpak op te stellen.

Wat kan Marvo systeemplafonds voor u betekenen?

Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondssysteemwandenmetal stud wanden en LED verlichting.

Verwante informatie

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`

Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in