Ga naar de inhoud

Geluid in een kantoortuin reguleren

Wat is een kantoortuin en hoe gedraagt geluid zich in deze meestal grote ruimtes? We leggen het u uit in dit artikel en ook hoe u het geluid kunt reguleren, kunt sturen.

Waarom kan een kantoortuin niet bevallen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een kantoortuin niet ‘werkt’ maar de meest gehoorde klacht is het geluid of zelfs lawaai in de ruimte. Er is inderdaad niets zo vervelend dan dat men zich niet kan concentreren of geen normaal gesprek kan voeren wanneer er veel geroezemoes is. Het geluid wordt te veel door de ruimte weerkaatst.

Maar ook het tegenovergestelde kan het geval zijn. Het kan ook ‘oorverdovend’ stil zijn omdat echt alle geluiden worden tegengehouden (geabsorbeerd) en men het gevoel heeft in een bibliotheek te zijn. Dit werkt ook niet echt wanneer u een gesprek wil voeren aan de telefoon of met een collega. U kunt het gevoel krijgen iemand te storen omdat u geluid maakt.

Wat moet of kunt u doen?

Heeft u een kantoortuin en ervaart u het bovenstaande of hoort u klachten van uw medewerkers dan is het tijd om hier iets aan te doen; geluid kantoortuin reguleren.

Er is namelijk heel goed iets te doen aan de akoestiek van de ruimte want daar is het namelijk om te doen; hoe gedraagt het geluid zich in de ruimte.

U wilt het niet stil hebben (of juist wel) maar ook geen last hebben van een gesprek wat vier bureaus verderop wordt gevoerd aan de telefoon.