Ga naar de inhoud
Coare Realisatie - Foto 1

Coare Realisatie

Renovatie

In opdracht van Coare Realisatie uit Amsterdam werkte Marvo mee aan de afbouw van een gerenoveerd kantoorgebouw in Leeuwarden.
Het bestaande kantoorpand werd door Coare Realisatie volledig gestript; alleen de betonnen kolommen en de verdiepingsvloeren bleven intact. Zelfs de voorgevel van het pand werd gesloopt, en vervangen door een nieuwe gevel. Het gebouw is daardoor niet alleen ruimer maar ook lichter en transparanter geworden. Het aangebouwde deel bestaat grotendeels uit een hoog en open atrium, het pronkstuk van het gerenoveerde kantoorpand.

Coare Realisatie - Foto 2
Coare Realisatie - Foto 3

Diverse systeemplafonds

Esthetiek en veiligheid

Coare Realisatie - Foto 4
Coare Realisatie - Foto 5

Strakke planning

De uitdaging van dit project zat hem voor ons vooral in de omvang van het werk in combinatie met de planning. In totaal hebben we circa 3400 m2 systeemplafonds gemonteerd, waarbij we ook nog eens 211 meter aan koven hebben getimmerd. Verder monteerden we zo’n 2000 m2 metalstudwanden en hebben we circa 200 meter aan kolommen en balken afgetimmerd. Een fikse opgave dus, zeker omdat Coare Realisatie een strakke deadline voor de oplevering van het gebouw had vastgesteld. We hadden nog niet eerder voor ze gewerkt, maar dankzij goed overleg met deze nieuwe opdrachtgever, hebben we onze werkzaamheden keurig binnen de beschikbare tijd kunnen uitvoeren.

Welke materialen zijn gebruikt voor de uitvoer van het project?

Systeemplafonds

De systeemplafonds in het atrium zijn van Hunter Douglas. Door de semiverdekte uitvoering van de houten tegels zijn slechts smalle strookjes van het zwarte hangsysteem te zien. De smalle lijntjes rondom de houten tegels zorgen voor een mooi subtiel accent. Ook subtiel zijn de microperforaties in de houten tegels. Die zorgen ervoor dat het klimaatsysteem dat boven de plafonds is geïnstalleerd, goed zijn werk kan doen. Daarnaast leveren tegels door de kleine gaatjes ook een bijdrage aan de akoestiek van de ruimte.

In de toiletten en de doucheruimtes zijn systeemplafonds met gipsvinyltegels gemonteerd. Die kunnen tegen vocht en zijn goed reinigbaar.

Coare Realisatie - Foto 6
Coare Realisatie - Foto 7

Metalstud wanden

Metalstud wanden is een andere benaming voor gips(plaat)wanden. Deze wanden worden namelijk gebouwd met metalen profielen waar de gipsplaten tegenaan worden geschroefd. Metalstud wanden worden gebruikt als voorzetwanden én als scheidingswanden. Grote voordelen zijn dat je er een uitstekende geluidsisolatie en brandwerendheid mee kunt realiseren en dat ze snel gemonteerd kunnen worden. Daarnaast kunnen ze op heel veel manieren worden afgewerkt. Mooi voorbeeld daarvan zijn de constructieve betonnen en stalen kolommen en balken die met metalstud zijn omkleed en vervolgens zijn voorzien van een betonlook.

Tekst en foto’s zijn gemaakt door Klokhuys tekst en foto