Wat is akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. De akoestiek heeft zeer veel praktische toepassingen.

Reflectie wanden in een ruimte

Akoestiek is het geluid dat wordt gereflecteerd door de wanden van een ruimte. Wanneer er in een ruimte geluid is dan reageert de ruimte daar op. Hoe harder de wanden des te meer reflecties er zijn. Het beste voorbeeld hiervan is de badkamer, hier vaak veel akoestiek.

Absorptie en terugkaatsing

De akoestiek in een ruimte is afhankelijk van absorptie en terugkaatsing (reflectie) van het geluid door wanden of attributen en de grootte van de ruimte. Formeel gezien bestaat goede akoestiek niet.

Wat voor de ene ruimte goede akoestiek is, is voor de andere juiste slecht. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een collegezaal.

Aarzel niet om gebruik te maken van onze diensten

We komen vooraf vrijblijvend bij u op bezoek om de mogelijkheden door te spreken. Dat verplicht u verder tot niets.
Wilt u een voorlopige offerte op basis van uw eigen tekeningen en wensen? Mail deze dan naar info@systeemplafond.nl. met de nodige informatie erbij.

We nemen altijd contact met u op om er zeker van te zijn dat alles goed wordt overgenomen en komen voor een uiteindelijke offerte altijd bij u op bezoek om een en ander door te nemen. Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondsglazen wandenmetal stud wanden en LED verlichting.

Gerelateerde informatie:

Op onze site vindt u tientallen artikelen met tips en adviezen. Heeft u de volgende artikelen al gelezen: