Akoestiek kantooromgeving | Systeemplafond

De akoestiek in een kantorenomgeving kent veel diversiteit. Dit komt omdat er binnen een kantorencomplex diverse soorten ruimten zijn. Bij de inrichting is het van belang vroegtijdig de akoestiek in ogenschouw te nemen. Marvo Systeemplafonds ondersteunt u bij een akoestisch ontwerp van uw kantooromgeving.

Juiste materiaal gebruiken

Bij de inrichting van het kantoor is het gebruik van juist materiaal essentieel. Bij het werken met systeemplafonds wordt onderscheid gemaakt tussen hard minerale en zacht minerale systeemplafondplaten. Voor de akoestiek is de keuze van het materiaal bepalend.

Binnen een kantoorcomplex vindt u verschillende typen ruimten terug:

Receptie

Bij een receptie wordt veel gepraat. Er is klantcontact of telefonisch contact. De spraakverstaanbaarheid is dus essentieel. De akoestiek in een ruimte dient dus goed te zijn. Want anders kan de receptioniste de telefoon niet fatsoenlijk aannemen. Er is materiaal met een hoge geluidsabsorptie nodig om de geluiden te geleiden.

Vergaderruimtes

In een vergaderruimte moet iedere spreker zijn zegje in alle rust kunnen doen. Voorwaarde is dat iedere deelnemer goed meekrijgt wat de spreker zegt. Daarnaast moet een buitenstaander niet mee kunnen luisteren met wat besproken wordt op de vergadering. Privacy is dus belangrijk. Ofwel goed geïsoleerde ruimten waar geen geluid ontsnapt.

Het belang van systeemplafonds en systeemwanden

Marvo Systeemplafonds maakt in samenwerking met u een akoestisch plan voor het kantorencomplex of een
schoolgebouw. Wij adviseren u over het gebruik van de juiste materialen. Per ruimte bekijken wij de voorwaarden aangaande de akoestiek. In de loop van de jaren hebben wij veel ervaring opgedaan. Deze brengen wij in wanneer wij u van advies voorzien. Na de ontwerpfase monteren wij uw systeemplafond. Marvo Systeemplafonds kenmerkt zich door een vlotte en nette afwerking van haar projecten.

Geluidsisolatie

Bij het juist akoestisch inrichten van een ruimte spelen geluidsisolatie en geluidsabsorptie een belangrijke rol.

Meer over akoestiek

De akoestiek in een ruimte hangt af van verschillende factoren:

Verwante informatie

Waar kunnen wij u bij helpen?

U kunt bij systeemplafond.nl terecht voor de montage en levering van:

Contact

Hebt u vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact op met Marvo Systeemplafonds.