glazen wanden

Geluidsdrukniveau | Akoestiek en systeemplafonds

De akoestiek in een ruimte hangt af van een aantal factoren. Een belangrijke factor is het geluidsdrukniveau. Met het plaatsen van systeemplafonds en systeemwanden kunt u het geluid in een ruimte sturen. Marvo Systeemplafonds adviseert u bij een professioneel akoestisch ontwerp.

Een lawaaierige omgeving

Het geluidsdrukniveau geeft aan hoe lawaaierig een bepaalde omgeving is. Het geluidsdrukniveau op een luchthaven is vele malen hoger dan in een woonwijk. Wanneer het geluidsdrukniveau te hoog wordt kan het geluid ‘pijn’ gaan doen. Dit kan ook tot ernstige gehoorproblemen leiden.

Reguleren van geluid

Het geluidsdrukniveau hangt af van een aantal factoren. Allereerst is er natuurlijk de geluidsbron. Een grote luidspeaker in uw kantoor maakt meer lawaai (als hij aanstaat) dan uw laptop op het bureau. Naast de geluidsbron is de omgeving van belang. Hoe is de ruimte ingericht. Zijn de wanden gemaakt van geluidsabsorberend materiaal? Of juist helemaal niet?

Systeemplafonds

Met een systeemplafond kunt u het geluidsdrukniveau verlagen. Ofwel de akoestiek verbeteren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zacht minerale plafondplaten. Deze plafondplaten werken geluidsabsorberend.

Akoestiek in productie omgeving

In een productie omgeving wordt vaak gewerkt met grote machines die veel lawaai (kunnen) maken. Bij de inrichting van de ruimte is het belangrijk om met geluidsabsorberende materialen te werken.

Professionele aanpak

Marvo Systeemplafonds ondersteunt u met een professioneel akoestisch plan. Wij adviseren u over de juiste inrichting en de materialen. Marvo Systeemplafonds helpt u bij het akoestisch ontwerp maar ook bij de montage van uw systeemplafonds en systeemwanden.

Geluidsisolatie

Bij het inrichten van een ruimte spelen geluidsisolatie en geluidsabsorptie een belangrijke rol.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`

Meer over akoestiek

De akoestiek in een ruimte hangt af van verschillende factoren:

Waar kunnen wij u bij helpen?

U kunt bij systeemplafond.nl terecht voor de montage en levering van:


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in