Offerte aanvragen
 • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
 • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
 • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
 • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar

Slecht geluid in een ruimte

Slecht geluid in een ruimte kan erg vervelend zijn wanneer u er langere tijd moet doorbrengen en helemaal als u er moet werken. Slecht geluid of eigenlijk een slechte akoestiek van een ruimte kan worden aangepakt. Heeft u een hol klinkende ruimte met veel nagalm of heeft u ook last van geluiden van buiten de ruimte? Er is iets aan te doen!

Wat is slecht geluid in een ruimte?

Met slecht geluid in een ruimte bedoelt u waarschijnlijk dat het geluid in die ruimte zich dusdanig gedraagt dat u bijvoorbeeld:

 • een collega niet kan verstaan
 • telefoneren is bijna ondoenlijk
 • er is veel geroezemoes in de ruimte
 • het is juist ‘te stil’
 • u kunt zich niet verstaanbaar maken voor iemand achter in de vergaderruimte
 • iemand achter in de ruimte verstaat u goed maar iemand dichterbij juist niet
 • enz.

U kunt vast nog wel andere redenen bedenken waarom u vindt dat het geluid in een ruimte slecht is.

slecht-geluid-ruimte-lawaai
slecht-geluid-ruimte-isolatie

Akoestiek

Het gedrag van geluid in een bepaalde ruimte noemen we de akoestiek van een ruimte. Akoestiek is de geluidsleer waarin de het gedrag van geluid wordt bestudeerd.

Het lijkt misschien eenvoudig maar dat is het niet want er zijn niet voor niets specialisten die zich toeleggen op allerlei aspecten van geluid.

Lees het artikel Akoestiek voor meer informatie.

Terug naar uw ruimte

Wat kunt u doen aan de slechte akoestiek in uw vergaderruimte, kantoor of andere ruimte? Er is geen standaard oplossing voor dit probleem omdat eerst exact moet worden bepaald wat nu eigenlijk het probleem is én de oorzaak.

Kunt u bijvoorbeeld wel een collega horen die verder weg zit maar de ander juist minder? Dan kan het geluid van de verder weg zittende collega u misschien beter rechtstreeks bereiken of via het plafond en wanden. De andere collega zit misschien tussen planten of obstakels die het geluid meer absorberen waardoor het geluid zachter klinkt.

Zomaar een voorbeeld van wat kan zijn maar u moet, voordat er een oplossing kan worden bedacht, goed weten waar en wanneer de problemen zich voordoen.

slecht-geluid-ruimte-spraakverstaanbaarheid

Het kan ook zijn dat er een bepaalde, bijna onmerkbare galm in de ruimte aanwezig is wat bij een enkele spreker geen probleem is. Maar wanneer meerdere personen aan het telefoneren zijn kan de galm versterkt worden en een vervelend geroezemoes ontstaan. Een galm is een weerkaatsing van het geluid, net als een echte echo, die zo snel is dat de weerkaatsingen niet te onderscheiden zijn (nagalmtijd).

Wat kunt u doen?

Heel eenvoudig: vraag een expert om u te adviseren want er is veel te doen aan de slechte akoestiek van een ruimte. Misschien dat er iets aan het plafond kan worden gedaan, vervangen door een akoestisch systeemplafond of het ophangen en/of plaatsen van akoestische panelen.
Wanneer wij langskomen, wat we altijd doen, bekijken we samen met u naar de mogelijke oplossing voor het probleem van de slechte akoestiek. Wij hebben jarenlange ervaring in het oplossen van deze en aanverwante problemen als slechte geluidsisolatie.

In een kantooromgeving zal een en ander iets minder eenvoudig zijn en moet u denken aan andere oplossingen:

slecht-geluid-ruimte-akoestische-panelen
slecht-geluid-ruimte-langskomen

Wat doen wij voor u?

Wij helpen u het probleem van het slechte geluid in die ene ruimte en verbeteren de akoestiek ervan. We komen altijd bij u langs om het ter plekke te kunnen beoordelen en samen met u een oplossing te zoeken.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`