Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Scheidingswand kantoor

Wilt u het grote kantoor opdelen in 2 kleinere met een scheidingswand? Dan kunt u kiezen uit de volgende oplossingen.

Gemetselde muur

Niet zo moeilijk natuurlijk maar ook niet waar u snel voor kiest. Dit is veel werk en een permanente oplossing. Als u later besluit dat de ruimte weer voor iets anders moet worden gebruikt, gaat het veel tijd en geld kosten. Eigenlijk geen optie dus.

Systeemwanden

Systeemwanden zijn wel praktisch, snel te monteren én later eenvoudig weer te verwijderen of te verplaatsen. Er zijn meerdere soorten:

Metal stud wand

Deze niet-dragende metal stud wanden kunnen eenvoudig worden geplaatst en bestaan uit een metalen frame die wordt afgewerkt met gipsen panelen. Met deze wanden kunt u heel veel doen omdat er zoveel verschillende panelen, dikten en isolatiematerialen zijn. In het frame wordt namelijk meestal isolatiemateriaal (geluiddempend, isolerend) aangebracht.
Deze wanden kunnen inbraakwerend en zelfs kogelwerend worden gemaakt. Ze hebben ook een uitstekende isolerende werking door de dikte tot wel 200 mm.

Een metal stud wand is een prima oplossing voor het opdelen van een kantoorruimte maar kan praktisch in elke ruimte worden geplaatst. Zelfs in een zeer vochtige omgeving door gebruik te maken van speciale beplating met een hoge vochtbestendigheid.

scheidingswand-kantoor--metal-stud-frame
scheidingswand-kantoor--systeemwand

Systeemwand

‘Gewone’ systeemwanden kunt u vergelijken met metal stud wanden met dit verschil dat deze op deze wanden kant en klare panelen worden gemonteerd. Deze panelen zelf zijn bekleed met vinyl of iets dergelijks. U heeft vaak een enorme keuze uit de vele mogelijke kleuren.
Ook hier is het grote voordeel dat de wanden eenvoudig kunnen worden verplaatst, verwijderd of aangepast. Deuren, ramen en andere onderdelen zijn zonder veel moeite worden gecombineerd.

Glazen wand

Glazen wanden nemen een bijzondere plaats in tussen de systeemwanden maar zijn toch gewoon systeemwanden. Ze hebben natuurlijk een aantal voordelen maar ook nadelen net als metal stud wanden en gewone systeemwanden.

Een glazen scheidingswand heeft natuurlijk een mooie uitstraling en is ook vrij eenvoudig te plaatsen. Ze zorgen voor een open structuur en veel licht. Ondanks het glas, kan een glazen wand redelijk geluidswerend zijn door gebruik te maken van speciaal glas en een glazen wand kan heel goed worden gecombineerd met een ander soort wand.
Sommige mensen vinden het een nadeel er minder privacy is met glazen wanden (Voor- en nadelen glazen wanden).

scheidingswand-kantoor--glazen-wand
scheidingswand-kantoor--dividers

Divider: los paneel

Divider, letterlijk vertaald ‘verdeler’. De naam zegt het al, het verdeelt een ruimte en in dit geval gaat het om een los paneel of wand. Het paneel of de kleine wand kan vaak eenvoudig worden verplaatst omdat het op steunen staat of een andere constructie met bijvoorbeeld zwenkwielen. Deze panelen kunt u zien als grote kamerschermen die heel goed kunnen worden gebruikt om een grote ruimte op te delen in kleinere, zonder een grote verbouwing. De panelen kunnen ook aan een rail hangen of zoals hiernaast te zien is, aan speciale bedrading.

Het gebruik van de panelen helpt ook de vaak slechte akoestiek in een groot kantoor te verbeteren. Hiervoor kunnen ook speciale wand- en plafondpanelen worden gebruikt.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`