Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.
Een beller is sneller
0528 277 490Wanneer wij het hebben over fabrieksinrichting, bedoelen we niet hoe dit het productieproces het beste kan worden uitgevoerd. Daar heeft u als ondernemer meer verstand van. Maar u weet wel of er bepaalde ruimten moeten worden ingericht met een bepaalde functie. U heeft bijvoorbeeld een laboratorium nodig maar ook een nieuwe toiletgroep. En daar weten wij wel het een en ander over.
In een fabriekshal of enig andere bedrijfshal kan veel lawaai worden gemaakt door allerlei machines, processen en natuurlijk de werknemers zelf. Het ligt aan de akoestiek van de ruimte hoe geluid zich gedraagt.
Het is belangrijk dat dit geluid zo min mogelijk hinder veroorzaakt bij de werknemers in de ruimte maar ook bij degenen in de ruimten ernaast. Om het lawaai zoveel mogelijk te dempen moeten er maatregelen worden genomen die het geluid absorberen en zo het zo min mogelijk weerkaatsen.
Hiervoor hebben wij speciale geluiddempende wand- en plafondpanelen die met verschillende materialen als hout, gips enz. worden afgewerkt. U heeft daarbij keuze uit meerdere kleuren. De standaardmaten van de platen zijn 60 en 120 cm breed en een lengte tot 240 cm. Binnen deze maten wordt ook maatwerk geleverd. De panelen zijn gevuld met onbrandbaar geluiddempend materiaal tot een waarde van NRC 0,90 wat betekent dat bijna geen geluid wordt weerkaats maar juist wordt geabsorbeerd.
U weet als ondernemer dat hygiëne belangrijk is voor uw werknemers maar ook voor de productie van allerlei producten en vooral in de voedingsindustrie. Hier gelden altijd strenge eisen voor machines, processen, werknemers én productieruimten.
Het gaat bij de productieruimten erom dat wanden, plafonds en andere onderdelen eenvoudig maar ook goed kunnen worden gereinigd zodat bijvoorbeeld kan worden voldaan aan de HACCP-eisen. Dat betekent dat u de juiste soort wanden en plafonds moet hebben met de juiste afwerking. Marvo Systeemplafonds kan u helpen de juiste keuzes te maken.
Een muurtje is zo gemetseld door een aannemer waarna het kan worden afgewerkt met een stuclaag en een kleurtje kan krijgen. Maar wat als na verloop van tijd blijkt de ruimte eigenlijk te klein of te groot is? Dan is het niet zo eenvoudig om dit te veranderen.
Dat probleem heeft u niet wanneer u gebruik maakt van systeemwanden die niet alleen eenvoudig en snel te plaatsen zijn maar ook net zo snel te verplaatsen zijn. Hierbij kunnen de plafonds waar nodig, ook eenvoudig worden veranderd wanneer dit systeemplafonds zijn.
Over het algemeen zullen in een fabriekshal vooral metal stud wanden worden gebruikt omdat deze met veel verschillende lagen materialen en dikten zijn af te werken. De kern is een stevig metalen frame waarin het juiste thermische en geluidsisolerend materiaal wordt opgenomen. Daarna kan de wand worden afgewerkt met 1 tot 3 lagen gipsplaten. Tussen deze platen kan ook inbraakwerend, kogelwerend (wegschietend gereedschap of materiaal kunnen ook ‘kogels’ zijn) of zelfs stralingswerende beplating worden gemonteerd.
Zo kun je een laboratorium goed afsluiten en de omgeving beschermen tegen eventuele vrijkomende straling van bepaalde apparaten.
Zogenoemde voorzetwanden zijn ook metal stud wanden waarachter leidingen en dergelijk goed en netjes kunnen worden weggewerkt.
Vocht in een ruimte speelt ook een rol bij de keuze van toe te passen materialen in een bedrijfs- of fabriekshal maar natuurlijk ook in de toiletgroep en doucheruimten voor de werknemers. De gebruikte materialen voor wanden, plafonds en dergelijke moeten tegen het vocht bestand zijn om te voorkomen dat schimmelvorming optreedt. Schimmelvorming kan een groot gezondheidsrisico zijn voor de werknemers.
Een systeemplafond wordt aangepast aan de functie van de ruimte waar het komt te hangen. Daar waar licht een belangrijk is zal meestal worden gekozen voor een plafondplaat of -paneel die het licht goed reflecteert. Zo zullen er geen hinderlijke schaduwen kunnen ontstaan in de werkplaats. Hier bij moet wel worden opgemerkt dat hierbij een goede verlichting een grote rol speelt natuurlijk, vooral wanneer er geen rechtstreekse lichtinval is van buiten.
Geluid wordt ook door een systeemplafond geabsorbeerd of juist weerkaatst. In een klaslokaal zal een plafond het geluid iets meer moeten weerkaatsen om ook de leerling achter in de klas goed te kunnen bereiken. Maar in een fabriekshal is dit onwenselijk en zal hierop moeten worden ingespeeld door de keuze van het juiste soort plafond en misschien ook het toepassen van de al eerder genoemde speciale panelen.
De keuze voor de juiste plafondplaten en soort systeemplafond is niet altijd even makkelijk. Wij kunnen u daarbij helpen.
Als u de (her)indeling al klaar heeft op papier moet u zich ook beraden op de verlichting in de fabriek. Wanneer een systeemplafond wordt gemonteerd, denkt u dan ook aan de verlichting. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van een lichtplan waarbij we kijken hoe en waar het licht nodig is.
Als lichtbron kunnen LED panelen, LED Downlighters en LED spots inbouwen of een andere lichtbron mocht dat nodig zijn.
Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.
Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.
U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.