Ga naar de inhoud
Broekhuis Volvo Hoogeveen

Broekhuis Volvo Hoogeveen

Inrichting Volvo dealer 

In opdracht voor AB Bouw B.V. hebben wij de Volvo Garage Broekhuis in Hoogeveen een nieuwe uitstraling mogen geven. Wij hebben hier een systeemplafond, een glazen wand en derako plafonds gemonteerd. 

De aanleiding: verbouwing/verhuizing

De showroom van de Volvo dealer Broekhuis was toe aan de door Volvo voorgeschreven nieuw showroomconcept. Door het plaatsen van de glazen wand is er een scheiding gemaakt tussen de Ford dealer, die aan de andere kant van dit pand gevestigd zit. Er is meer ruimte gecreëerd rondom de balie en alle plafonds zijn vernieuwd. Broekhuis heeft gekozen om een Derako plafond te laten plaatsen. Dit plafond heeft een luxere uitstraling dan een systeemplafond en haalt de natuurlijke sfeer naar binnen.

Waarom voor Marvo gekozen?

Om alles in goede banen te leiden hebben ze bij de Volvo garage ervoor gekozen om het project volledig uit handen te geven aan het bouwbedrijf AB Bouw B.V. AB Bouw B.V. koos ervoor om een bouwteam in te zetten op dit project. Wij werken vaker in opdracht voor AB Bouw B.V. en dat bevalt goed van beide kanten.

Welke materialen zijn gebruikt voor uitvoer van het project?

  • Systeemplafond: Rockfon Blanka
  • Derako Lineair
  • Hardglazen wand

Rockfon Blanka

Rockfon is erin geslaagd een plafondpaneel te maken met een L-waarde van 94+, het voor Rockfon meest witte plafondpaneel ooit. De ultrawitte coating van de Blanka geeft de panelen een glad en mat oppervlak. Hierdoor wordt ook de lichtreflectie en lichtdiffusie van het plafond verbeterd. De lichtdiffusie van de Blanka plafondpanelen is > 99%. Een plafond met de juiste combinatie van lichtreflectie en lichtdiffusie zorgt voor een eenvormige en regelmatige spreiding van het natuurlijke licht en beperkt het gebruik van kunstlicht. Samen met de akoestische eigenschappen zorgt dit voor een aangenaam leef- en werkcomfort.

Derako Lineair

Fineer europees eiken met transparante lak

Het Derako Lineair plafondsysteem bestaat uit massief houten lamellen die volgens een vast stramien op een speciaal draagsysteem van rails en clips blind worden bevestigd. Deze bevestiging ligt aan de achterzijde van het systeem en is onzichtbaar. Tussen de lamellen ontstaat er een voeg. Deze wordt afgedekt door akoestisch vezelvlies. Standaard is de kleur zwart, maar indien gewenst zijn de kleuren wit en grijs beschikbaar.

Hardglazen wand

De volglazen wand is stijlvol en past binnen iedere moderne organisatie. Wanneer u gaat voor transparantie en een open structuur is de glazen wand uw ideale afscheiding. Deze wanden hebben alleen aan de onder- en bovenzijde een aluminium profiel waar de wand in wordt geklemd. Deze profielen hebben een dusdanige kleine afmeting dat ze de illusie van een geheel glazen wand niet verstoren.