Ga naar de inhoud
Verloskundigenpraktijk Hoogeveen

Verloskundigenpraktijk Hoogeveen

Inrichting praktijk

In opdracht voor Brand Bouw-service hebben wij in samenwerking met Gebr. Middelveld de basis neergezet voor de nieuwe verloskundigenpraktijk in Hoogeveen. Wij hebben hier de metal stud wanden geplaatst en het witte systeemplafond KCS Sierra gemonteerd.

De aanleiding: verbouwing/verhuizing

De Verloskundigenpraktijk Hoogeveen zat voorheen volledig gevestigd in het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen. Aangezien er behoefte was aan meer ruimte en een eigen identiteit werd het de hoogste tijd om naar een eigen plek te verhuizen. De hoofdlocatie is nu gevestigd aan de Alteveerstraat 136 in Hoogeveen. Daarnaast zijn ze ook nog gevestigd als zelfstandige verloskundigenpraktijk in het Bethesda Ziekenhuis Hoogeveen. Het verloskundigenmaatschap bestaat uit vijf verloskundigen die alle vijf spreekuren houden, bevallingen begeleiden en kraamvisites doen.

Waarom voor Marvo gekozen?

Om alles in goede banen te leiden hebben ze bij de Verloskundigenpraktijk ervoor gekozen om het project volledig uit handen te geven aan bouwbedrijf Brand Bouw-service. Brand Bouw-service koos ervoor om een bouwteam in te zetten op dit project. Door middel van een bouwteam op te zetten direct in de beginfase van het project verloopt het project naar plan van aanpak en is bij discussie van meerwerk alleen de bouwondernemer zelf verantwoordelijk.

Dit heeft erg goed uitgepakt voor de Verloskundigenpraktijk Hoogeveen. De dames zijn erg tevreden met de werkzaamheden die verricht zijn door dit team en blij met het eindresultaat. ‘We krijgen veel complimenten van zwangeren, en ook de dimbare spotjes in het plafond zijn prachtig’

Welke materialen zijn gebruikt voor uitvoer van het project?

  • Systeemplafond: KCS Sierra
  • Metal stud wanden

KCS Sierra

De KCS Sierra is een hardminerale plafondplaat met een witte gladde oppervlaktestructuur. De plaat heeft een dikte van 13 mm en hierdoor een gemiddelde geluidsabsorptie (0,70 aw). De KCS Sierra is een plafondplaat met een goede lichtreflectie, is zeer duurzaam en vochtbestendig.

Metal stud wanden

Metal stud wanden zijn binnenwanden gebaseerd op een stalen profiel in combinatie met gipspanelen en isolatie. Metal stud wanden worden daarom ook wel gipswanden genoemd. Het zijn vaste scheidingswanden en voorzetwanden die zich kenmerken door een hoge brandwerendheid en geluidsisolatie. Daarnaast staan de wanden bekend als snel monteerbaar en strakke afwerking.