Ga naar de inhoud

Stootbestendig systeemplafond

In gymzalen en sporthallen moet een stootbestendig systeemplafond geplaatst worden. Dit in verband met de bescherming van het plafond tegen balinslagen. Marvo systeemplafonds verzorgt de professionele aanleg van uw systeemplafond.

Levensduur stootbestendig systeemplafond

In ruimtes waar balsporten worden gespeeld (voetbal, handbal, volleybal, gymzalen) is sterk bouwmateriaal van belang. De plafondplaten moeten stootvast zijn in verband met ballen die het plafond kunnen raken.

De stootvastheid van een systeemplafond

De stootvastheid van een systeemplafond kunnen we onder verdelen in drie verschillen klassen:

  • Klasse 1A
    Dit is een klasse waarin balsporten worden gedaan met hoog stootgevaar. Denkt u aan tennis, handbal of zaalvoetbal. Hier worden klasse 1A plafonds geplaatst.
  • Klasse 2A
    Wanneer er balsporten met een lagere impact worden gespeeld komt u terecht in klasse 2A plafonds. Hierbij kunt u denken aan sporten als volleybal, squash en zachte balsporten.
  • Klasse 3A
    Klasse 3A plafonds worden vaak geplaatst in klaslokalen, speelzalen, kinderdagverblijven en kantines.

Uitgebreid getest

De stootvastheid van een systeemplafond testen wij uitvoerig. Aan de hand van de uitslag bepalen wij welke klasse systeemplafond geplaatst dient te worden. Een systeem wordt als geschikt beoordeelt wanneer het plafond niet beschadigd raakt of aangetast is.

Deskundig advies stootbestendigheid systeemplafond

Marvo Systeemplafonds heeft jarenlange ervaring opgedaan in het monteren van systeemplafonds. Graag voorzien wij u van deskundig advies