Ga naar de inhoud

Hygiënisch systeemplafond

Een hygiënisch systeemplafond laten plaatsen? Marvo Systeemplafonds verzorgt de levering en montage van hygiënische systeemplafonds in de horeca en andere gelegenheden. Bij de levering en de montage van systeemplafonds voor de horeca spelen naast de standaard eisen ook hygiënische voorwaarden een rol. Marvo Systeemplafonds heeft in de loop van de jaren ervaring opgedaan met het plaatsen van hygiënische systeemplafonds.

Een systeemplafond is snel geplaatst maar is het geplaatste plafond ook goed te onderhouden? Kunt u het eenvoudig schoon houden en is een beschadigde plaat makkelijk te vervangen? Kies daarom voor een hygiënisch systeemplafond van Marvo Systeemplafonds.

Typen plafonds

Marvo Systeemplafonds levert hygiënische systeemplafonds voor:

 • horecagelegenheden
 • gaarkeukens
 • snackbars
 • restaurants
 • lunchrooms
 • werkomgevingen in de farmaceutische industrie
 • laboratoria
 • doucheruimten
 • ziekenhuizen
 • gebouwen in de gezondheidszorg

HACCP Eisen horeca: restaurants, gaarkeukens

Ruimten in horecagelegenheden dienen te voldoen aan HACCP Eisen. Dit zijn eisen die worden gesteld aan de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen.

De HACCP eisen moeten er voor zorgen dat het  productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting. Een van de onderdelen die aan deze eisen dient te voldoen is uiteraard het plafond.

Voorwaarden hygiënisch systeemplafond?

Het plafond dient te voldoen aan een aantal eisen

 • Het dient vochtwerend te zijn
 • Het plafond dient brandwerend te zijn
 • Het plafond moet makkelijk schoongemaakt kunnen worden
 • De plafondplaat moet vlak en glad zijn

Verschillende ruimten

Op een horeca locatie hebt u te maken met diverse ruimten:

Het deel waar de gasten zitten

Het deel waar de gasten zitten dient aan de juiste akoestische voorwaarden te voldoen. Mensen moeten zich verstaanbaar kunnen maken zonder dat er sprake is overmatig lawaai. Ook de verlichting en de ruimtelijke inrichting zijn van belang bij het plaatsen van een hygiënisch systeemplafond.

Wij helpen bij de keuze van de juiste plafondplaten zodat de akoestiek goed blijft in de ruimte en maken samen met u een lichtplan waardoor overal de gewenste verlichting wordt opgenomen in het plafond.

De keuken

De overheid stelt middels HACCP voorwaarden hoge eisen aan de hygiëne in horeca keukens. Zoals genoemd is het plafond een belangrijk onderdeel. Zo moet het plafond vochtafwerend en vochtbestendig zijn. Temeer daar de afwas en de dampen van het koken opstijgen naar het plafond. In verband met de kookwerkzaamheden is het ook belangrijk dat een plafond brandwerend is.

En natuurlijk moet een plafond vooral in de keuken eenvoudig en goed schoon te houden zijn zonder dat u de hele keuken moet ontruimen.

Verlichting hygiënisch systeemplafond

De verlichting van een hygiënisch systeemplafond dient stofvrij gemonteerd te worden. In een restaurant wilt u bijvoorbeeld niet dat klanten stof en rommel in het eten krijgen. Wij hebben de juiste kennis in huis om dit te verzorgen

Een plan maken

Renovatie van een gaarkeuken? Inrichting van een nieuwe snackbar? Ruimte in het ziekenhuis opnieuw inrichten? Op zoek naar een passend plafond? De specialisten van Marvo Systeemplafonds komen bij u op locatie langs om een analyse te maken van de situatie.

Vervolgens presenteren wij u een plan van aanpak waarbij wij adviseren over de beste plafondplaat. Hierbij nemen wij aspecten als hygiëne en akoestiek altijd mee in onze overwegingen.

Marvo Systeemplafonds brengt de opgedane kennis en ervaring met zich mee wanneer wij met u in gesprek gaan over een nieuw plafond. Uw wens is leidend maar wij adviseren waar nodig. We komen altijd bij u langs om tekeningen te maken en een plan van aanpak op te stellen.