Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Voordelen en nadelen van metal stud wanden

De metal stud wand is een veel gebruikte systeemwand om onder andere scheidingswanden te maken. Of een grote ruimte te verdelen in meerder kleinere kantoorruimten of andere bestemming. Maar met een metal stud wand kunt u ook eenvoudig de zolder opknappen. Wat zijn de voor- en nadelen van deze wandconstructie? Wij leggen het in die artikel aan u uit.

De metal stud wand

Een metal stud wand is een niet dragende binnenwand die opgebouwd is uit metalen profielen met daar tegenaan beplating geschroefd. Eventueel kan de metal stud wand opgevuld worden met isolatie. Het soort isolatie kan afhankelijk zijn van het doel van de isolatie; geluidsisolerend, thermische isolatie of allebei.

Vrijblijvende offerte

Voordelen van een metal stud gipswand

De voordelen van een Metal Stud wand op een rij:

Licht gewicht

De stalen profielen zijn zeer licht waardoor ze makkelijk te hanteren zijn zodat het plaatsen van de profielen weinig kracht vereist.

Snelle montage

Mede door het lage gewicht kan het montageproces kort zijn. Maar ook omdat de profielen eenvoudig met een blikschaar op maat zijn te maken is de montagetijd korter dan bij bijvoorbeeld een houten constructie. Het plaatsen van afwerkplaten is gemakkelijk met twee personen uit te voeren.

Eenvoudig te isoleren

Door eerst één kant van beplating te voorzien, kan de isolatie eenvoudig vanaf de andere kant worden aangebracht. Er kunnen verschillende soorten isolatie worden toegepast.

Voor alle ruimten

Door watervaste panelen te gebruiken kan deze wand bijvoorbeeld ook in natte ruimten worden gebruikt.

Vrijblijvende offerte

Brandvertragend

De brandwerendheid van een metal stud wand kan oplopen tot wel 120 minuten door gebruik te maken van dubbele of driedubbele beplating. Uiteraard is dit mede afhankelijk van de soort beplating. Deze wanden worden vaak toegepast bij scheidingswanden in gebouwen waar meerdere bedrijven zijn gevestigd.

Geluidswerend

De enkele, dubbele of driedubbele beplating heeft een grotere geluidsisolerende werking tot 63 dB.

Combineren met andere systemen

Metal stud wanden zijn prima te combineren met andere systemen als glaswanden, systeemwanden, derako plafonds en systeemplafonds.

Elke indeling mogelijk

In principe kan elke indeling worden gemaakt met deze wanden mits het bouwtechnisch verantwoord is. Een metal stud wand mag bijvoorbeeld niet als dragende constructie onder een dak of verdieping worden gebruikt.

Vele afwerkmogelijkheden

Nadat de wand is geplaatst kan deze worden afgewerkt als een normale wand. De wand kan, afhankelijk van de uiteindelijke afwerking, worden behandeld door een stukadoor. Daarna kan de schilder aan de gang met behang, verf of iets anders. De wand kan namelijk met bijna alle soorten wandbekleding worden afgewerkt.

Vrijblijvende offerte

Voordelen en nadelen van metal stud wanden

Nadelen van een gipswand

De nadelen van een Metal Stud Wand op een rij:

Geen dragende constructie

Een metal stud wand mag niet verticaal worden belast door bijvoorbeeld te dienen als drager voor een verdiepingsvloer.

Afwerking noodzakelijk

Een metal stud wand moet altijd worden afgewerkt om een net en strak resultaat te krijgen.

Niet flexibel

Door de vorm van de profielen en panelen zijn rondingen niet mogelijk.

Meer voordelen dan nadelen

U ziet, er zijn meer voordelen dan nadelen aan een metal stud wand. Daar komt bij dat wij veel ervaring hebben met het plaatsen van deze wanden en u alles kunnen vertellen over de mogelijkheden.

Metal stud wanden monteren en leveren

Met het Metal stud systeem realiseren wij in een mum van tijd een opstelling van scheidingswanden in elk gebouw, naar de indeling die u wenst. Zowel voor kantoren, winkels, ziekenhuizen, showrooms en wooncomplexen zijn Metal stud wanden zeer praktisch toepasbaar, zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten.<BR>

<a class=”text-button2″ href=”#contact-aanvraag”>Vrijblijvende offerte</a>

De Metal stud wanden kunnen op alle denkbare manieren worden afgewerkt. U kunt daarbij denken aan behang, stucwerk gespoten in elke kleur, vinyl, fotoprints etc. Van naden of schroefgaten is geen sprake, waardoor een egaal oppervlak rust brengt in elk gebouw. De lichtgewicht materialen waaruit Metal stud wanden worden opgebouwd, zijn gemakkelijk verwerkbaar.

Gerelateerde informatie?

Heeft u deze artikelen al gelezen:


Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in