Skip to content
Home / A’DAM Toren

A’DAM Toren

amsterdam-systeemplafond

Inrichting restaurant

Voor A’DAM six senses bv hebben we in de A’DAM Toren in Amsterdam een nieuw systeemplafond mogen plaatsen in het restaurant: Moon. Hiernaast zie je de A’DAM Toren. Het restaurant zit in het bovenste gedeelte van de toren. Het restaurant is een ronde verdieping met rondom volledig glas, ook draait het restaurant langzaam op de toren. Boven op het restaurant zit The Lookout, als je durft kun je hier genieten van een uitzicht over Amsterdam in een schommel die 100 meter boven het IJ hangt. Verder bevindt zich in deze toren de Sky Bar Madam, het Sir Adam Hotel, de nachtclub: Shelter, een VR game park, The Butcher Social Club, kantoren, Sony music en een evenementen locatie: The Loft.

De aanleiding: verbouwing/verhuizing

Het plafond in het restaurant was toe aan vernieuwing. Het plafond bestond uit geperforeerde platen die in het plafond geschroefd waren. Er kunnen geen ramen open in dit restaurant en ze hebben in het midden van het restaurant een open keuken. Hierdoor hebben ze een ventilatiesysteem. Voor dit ventilatiesysteem zijn er luchtdoorlatende plafondplaten nodig. Daarom hebben ze gekozen voor de KCS Armstrong Mesh Metal.

Waarom voor Marvo gekozen?

Via internet hebben ze Marvo Systeemplafonds gevonden en meteen opgebeld. Wij zijn langsgekomen op locatie om de bijzondere ruimte in te meten en advies te geven. De ruimte waar het systeemplafond in hangt loopt namelijk rond. Samen hebben we een oplossing gezocht voor het plafond en het ventilatiesysteem. Ze zijn erg tevreden met de keuze voor het plafond omdat ze op deze manier makkelijk de platen en alles boven het systeemplafond kunnen vervangen en schoonmaken.

Welke materialen zijn gebruikt voor uitvoer van het project?

  • Systeemplafond: KCS Armstrong Mesh Metal

KCS Armstrong Mesh Metal

De KCS Armstrong Mesh Metal is een geperforeerde plafondplaat van metaal. Deze plafondplaat is in allerlei verschillende patronen te verkrijgen. Dit systeemplafond geeft een industriële uitstraling.