Ga naar de inhoud
allard-pierson-museum-amsterdam

Allard Pierson museum Amsterdam

Inrichting vergaderruimte

Voor het Allard Pierson museum in Amsterdam hebben wij een plafond gemonteerd in een van de vergaderruimtes. Het Allard Pierson is hét museum en hét kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

De aanleiding: verbouwing/verhuizing

Aangezien de museumbranche de laatste jaren erg vernieuwd is en het museum op dit moment door de landelijke coronamaatregelen geen bezoekers mag ontvangen, was het hoog tijd om de vergaderzaal te vernieuwen zodat deze optimaal gebruikt en verhuurd kan worden.

Welke materialen zijn gebruikt voor uitvoer van het project?

  • Systeemplafond: Rockfon Blanka X

Rockfon Blanka X verdekt uitneembaar

Rockfon is er in geslaagd een plafondpaneel te maken met een L-waarde van 94+, het voor Rockfon meest witte plafondpaneel ooit. De ultrawitte coating van de Blanka geeft de panelen een glad en mat oppervlak. Hierdoor wordt ook de lichtreflectie en lichtdiffusie van het plafond verbeterd. De lichtdiffusie van de Blanka plafondpanelen is > 99%. Een plafond met de juiste combinatie van lichtreflectie en lichtdiffusie zorgt voor een eenvormige en regelmatige spreiding van het natuurlijke licht en helpt op deze manier het gebruik van kunstlicht te beperken. Samen met de akoestische eigenschappen van Rockfon producten zorgt dit voor een aangenaam leef- en werkcomfort.

Waarom voor Marvo gekozen?

Zou jij snel kiezen voor een systeemplafond in een museum? Het bestuur van het Allard Pierson liever niet. Doordat er voor de handigheid al een systeemplafond in de ruimte zat en deze nodig vernieuwd moest worden hebben ze gekozen om een nieuw systeemplafond te plaatsen. Marvo heeft op basis van de wensen voor de ruimte een verdekt uitneembaar plafond geadviseerd. Zoals je kunt zien op de afbeeldingen zie je bij dit plafond geen raster en is het daardoor een strak, netjes en egaal plafond. Het Allard Pierson is super tevreden met dit strakke plafond.

Dit heeft erg goed uitgepakt voor de Verloskundigenpraktijk Hoogeveen. De dames zijn erg tevreden met de werkzaamheden die verricht zijn door dit team en blij met het eindresultaat. ‘We krijgen veel complimenten van zwangeren, en ook de dimbare spotjes in het plafond zijn prachtig’