Geluidsabsorptie en akoestiek | Systeemplafond

Wanneer u een ruimte of een gebouw inricht is het belangrijk om rekening te houden met de akoestiek. Geluidsabsorptie is één van de elementen die een grote rol speelt. Een systeemplafond maakt het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Een goed plan omtrent de akoestiek is belangrijk. Marvo Systeemplafonds adviseert u op deskundige wijze.

Hoe beweegt geluid zich in een ruimte?

U bent in gesprek met een klant. Het geluid van uw woorden beweegt zich door de ruimte. Geluid heeft drie opties wanneer het aanraking komt met materiaal (bijvoorbeeld het plafond):
1. Het geluid weerkaatst
2. Het geluid wordt geabsorbeerd
3. Het geluid dringt door het materiaal heen.

Waarom is dit van belang

Een goede geluidsabsorptie zorgt dat het geluid onder controle wordt gehouden. In een kantoorgebouw creëert men een omgeving waarin mensen de mogelijkheid hebben zich te concentreren op hun werk. Wanneer men hier geen rekening houdt met de geluidsabsorptie weerklinken harde geluiden die geconcentreerd werken onmogelijk maken.

Het belang van een systeemplafond

Zacht minerale plafondplaten zijn geluidsabsorberend. Vaak worden zachte minerale plafondplaten gemaakt van steenwol. Steenwol heeft als belangrijke eigenschap dat het isoleert en absorbeert. Een systeemplafond geeft dus de mogelijkheid om geluid te sturen.

Geluidsisolatie

Naast de geluidsabsorptie speelt de geluidsisolatie ook een belangrijke rol bij de akoestiek.

Meer over akoestiek

De akoestiek in een ruimte hangt af van verschillende factoren:

Deskundige expertise

Wanneer u een gebouw laat inrichten door Marvo Systeemplafonds dan staan uw wensen centraal. Wat vindt u belangrijk? Waar liggen de prioriteiten? Het enige wat wij doen is onze deskundige expertise ter beschikking stellen om u te voorzien van goede adviezen. Wanneer wij overeenstemming hebben bereikt wordt de montage in gang gezet. Marvo Systeemplafonds streeft altijd naar een vlotte en nette afwerking van uw project. Wanneer u vragen hebt komen wij met een gepast antwoord.

Verwante informatie

Waar kunnen wij u bij helpen?

U kunt bij systeemplafond.nl terecht voor de montage en levering van:

Contact

Hebt u vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact op met Marvo Systeemplafonds.