Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Wanden en privacy

Hoe zit het met de privacy wanneer u besluit systeemwanden te gaan plaatsen? Hier leest u wat u daarover moet weten.

Privacy

Het beschermen van uw privacy, maar ook die van anderen, is tegenwoordig erg belangrijk. Niet alleen geldt dit voor websites die allerlei gegevens kunnen verzamelen, maar ook voor werkgevers. Zij dienen eveneens de privacy van hun werknemers te waarborgen. Nu wordt hier voornamelijk bedoeld dat een werkgever zich aan de wettelijke regels moet houden waar het onder andere gaat om de inbreuk op het privéleven van een werknemer.

Wat wij hier bedoelen met privacy heeft meer te maken met het feit dat u bijvoorbeeld een gesprek kunt voeren zonder dat anderen kunnen meeluisteren. Of dat u de ingang naar de toiletgroep afschermt met een wand. Dit is niet altijd even goed geregeld. U heeft misschien wel zelf meegemaakt dat u in een wachtkamer zat terwijl ze u bijna letterlijk kon verstaan wat er werd gezegd in de behandelkamer. Dit soort zaken wilt u echt voorkomen.
De privacy kan dus te maken hebben met het beschermen van een ruimte tegen rechtstreekse inkijk en/of de mogelijkheid om iets te kunnen horen van wat in die ruimte wordt besproken.

privacy
wanden privacy ey

Oplossingen om privacy te waarborgen

Om te voorkomen gesprekken kunnen worden gevolgd, is het noodzakelijk dat de geluidswerende maatregelen worden genomen. Dit kan voor een bestaand kantoor het plaatsen van een geluidswerende deur of het plaatsen van dubbele ramen in plaats van enkel glas.
Bent u van plan nieuwe ruimten te gaan inrichten, dan kunt u hier vooraf rekening mee houden. Voor elke in te richten ruimte moet u de beoogde functie weten waardoor ook de te nemen maatregelen duidelijk worden.

Zo zal u voor een behandelkamer wanden moeten gebruiken die extra geluidswerend zijn. Het mag duidelijk zijn dat hiervoor een glazen wand niet in aanmerking komt. U kunt kiezen tussen een systeemwand of een metal stud wand. De systeemwand kan redelijk goed geluidswerend worden gemaakt afhankelijk van het gebruikte materiaal. De metal stud wand kan erg goed geluidswerend worden gemaakt.
Gaat het bijvoorbeeld om een kantoorruimte dan kan ook een glazen wand worden toegepast mits deze uit geluidswerend glaspanelen bestaat.

Vele mogelijkheden

Om de inkijk en meeluisteren te voorkomen zijn er vele mogelijkheden. Laat u door ons deskundig adviseren. Wij hebben de kennis en ervaring die u nodig hebt om bepaalde situaties te voorkomen.