Wat is het verschil tussen een inleg, doorzak en verdekt systeemplafond?

Systeemplafond zijn verkrijgbaar als inleg, doorzak en verdekte systeemplafonds. Hieronder staat de informatie over het verschil in systeemplafond.

Waarom een systeemplafond?

Een systeemplafond is bij uitstek geschikt voor de nette en betaalbare afwerking van gebouwen en ruimten. Door plafondplaten te plaatsen in een systeem ontstaat een keurig plafond geschikt voor kantoren, ziekenhuizen, eetgelegenheden, keukens of industriële ruimtes. Er zijn echter wel verschillende soorten systemenplafonds. Namelijk:

  • Inleg systeemplafond
  • Doorzak systeemplafond
  • Verdekte systeemplafond

Inleg systeemplafond

Een inleg systeemplafond is een plafond waarbij de platen gelijk liggen aan het systeem. Dit zijn momenteel de meest voorkomende plafonds. Wanneer u naar het plafond kijkt ziet u de profielen waarin de plafondplaten gelegd zijn. Deze profielen variëren in maat, kleur en structuur. De plafondplaten worden doorgaans geleverd in de maten 600×600 mm of 600×1200 mm.

Verlichting en inleg systeemplafond

Qua verlichting kunt u alle kanten op met een inleg systeemplafond. Armaturen, downlighters, TL Buizen, inbouwspots. Alles kan geplaatst worden in dit type plafond.

Zie ook: Wat is een inlegsysteemplafond?

Doorzak systeemplafond

Een doorzak systeemplafond kent het zelfde principe als een inleg systeemplafond. De profielen worden geplaatst waarna de plafondplaat hierin gelegd wordt. Het grote verschil is dat de plafondplaat verder naar beneden zakt dan bij de inlegsystemen. Klanten kiezen vaak voor een doorzak systeemplafond omdat dit luxer oogt. De doorzak systemen hebben een hoger afwerkingsniveau waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor de inrichting van kantoren, vergaderzalen en entreeruimten van een gebouw.

Verlichting en doorzak systeemplafond

Qua verlichting kunt u alle kanten op met een doorzak systeemplafond. Armaturen, downlighters, TL Buizen, inbouwspots. Alles kan geplaatst worden in dit type plafond.

Zie ook: Wat is een doorzaksysteemplafond?

Verdekt systeemplafond

Wil je de profielen van het systeemplafond helemaal niet meer zien? Dan is een verdekt systeemplafond de ultieme oplossing. Van onderaf is de draagconstructie van het plafond namelijk niet zichtbaar. De verdekte plafonds worden gebruikt in ruimten die voor het oog straks en netjes dienen te zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan: luxe kantoren, musea, congrescentra en de entree van gebouwen. De plafondplaten zijn verkrijgbaar in diverse maten.

Verlichting en verdekt systeemplafond

Qua verlichting bent u met een verdekt systeemplafond enigszins beperkt. Door de ophangsystemen is het niet mogelijk armaturen te plaatsen in de plafonds. Doorgaans wordt er veel met downlighters gewerkt bij verdekte systeemplafonds.

Zie ook: Wat is een verdekt systeemplafond?

Verschil in systeemplafond, welk systeemplafond kiest u?

Naast het visuele aspect van een plafond spelen aspecten als akoestiek, brandveiligheid en geluidsisolatie ook een belangrijke rol. Om een goede beslissing te nemen adviseren wij op maat. Wij komen binnen 48 uur bij u langs om een totaalbeeld te vormen. Vervolgens krijgt u een offerte op maat!

Aarzel niet om gebruik te maken van onze diensten

We komen vooraf vrijblijvend bij u op bezoek om de mogelijkheden door te spreken. Dat verplicht u verder tot niets.
Wilt u een voorlopige offerte op basis van uw eigen tekeningen en wensen? Mail deze dan naar info@systeemplafond.nl. met de nodige informatie erbij.

We nemen altijd contact met u op om er zeker van te zijn dat alles goed wordt overgenomen en komen voor een uiteindelijke offerte altijd bij u op bezoek om een en ander door te nemen. Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondsglazen wandenmetal stud wanden en LED verlichting.

Gerelateerde informatie:

Op onze site vindt u tientallen artikelen met tips en adviezen. Heeft u de volgende artikelen al gelezen:

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`

Wenst u meer informatie? 0528 - 277 490

Kom direct telefonisch in contact met één van onze medewerkers.

Onze adviseurs staan u graag te woord.

Of vul het contactformulier in