Voor- en nadelen systeemwanden

Zitten er voordelen en nadelen aan systeemwanden? Natuurlijk heeft alles voor- en nadelen maar systeemwanden hebben meer voordelen dan nadelen. We leggen het uit in dit artikel.

Wat is een systeemwand?

Systeemwanden worden veel toegepast om grote ruimten op te delen in kleinere en om scheidingswanden te maken. Door de flexibele toepassing is het eenvoudig veel wanden in korte tijd te plaatsen. Zo kan een leeg bedrijfspand binnen de kortste keren zijn omgebouwd naar de gewenste indeling met bijvoorbeeld kantoren, kantine en een aparte entreehal met garderobe.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een metal stud wand hoeft een systeemwand na plaatsing niet verder te worden afgewerkt. De systeemwand bestaat namelijk uit kant en klare panelen die met profielen worden gekoppeld. Door de vele variatiemogelijkheden is er altijd wel een oplossing te vinden voor elke gewenste indeling. De panelen zijn aan de buitenkant afgewerkt met een vinyl behang, kunststof of fineer.
De panelen zelf kunnen bestaan uit gips, mdf of spaanplaat op een framewerk waartussen een isolatielaag kan worden opgenomen. Een systeemwand is maximaal 100 mm dik.

voor-nadelen-systeemwand--systeemwand

Voordelen systeemwand

De grote voordelen van een systeemwand:

Flexibele indeling mogelijk

Juist omdat systeemwanden makkelijk zijn te plaatsen en de combineren met andere soorten wanden en onderdelen is de indeling (bijna) geheel vrij aan te passen.

Eenvoudig te combineren met andere systemen

Combineren met een glazen wand of een ander soort wand? Geen probleem want een systeemwand is juist daardoor zo populair.

voor-nadelen-systeemwand--systeemwand-kantoor
voor-nadelen-systeemwand--systeemwand-ramen-deuren

Ramen, deuren etc. eenvoudig in te passen

Dat geldt dus ook voor ramen en deuren of wat dacht u van een loket? Echt alles is mogelijk met een systeemwand.

Keuze uit gips ,mdf of spaanplaat beplating

Deze keuze geeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een meer stevige beplating of juist minder. Een gipsen plaat is gevoeliger voor beschadiging dan een bijvoorbeeld mdf.

Geen verdere afwerking nodig

Het voordeel van een systeemwand! De panelen zijn kant en klaar afgewerkt en hoeft verder alleen worden schoon gehouden.

Keuze uit vinyl behang, kunststof of fineer

Ook weer een keuze die u moet maken afhankelijk van uw smaak.

Grote kleur- en design-keuze

Door de vele kleuren en designs kunt het geheel precies aankleden zoals u wilt en aanpassen aan de functie van de ruimte.

Snelle montage achteraf te verplaatsen

Systeemwanden worden veel sneller geplaatst dan bijvoorbeeld metal stud wanden die nog moeten worden afgewerkt.

voor-nadelen-systeemwand--systeemwand-winkel

Nadelen systeemwand

  • Geen draagkracht; een systeemwand mag niet als dragende wand worden gebruikt voor bijvoorbeeld een verdiepingsvloer.
  • Maximaal 100 mm dik

Bijna geen nadelen dus aan de systeemwand want het is gewoon ook een mooie snelle en gemakkelijke oplossing voor het opdelen van ruimten in kleinere.

voor-nadelen-systeemwand-tekening

Laat ons u helpen bij de keuze

Bent u van plan de indeling van het bedrijfspand te veranderen omdat er een vergaderruimte moet komen of een kantine? Geef ons de tekeningen die misschien al hebt en wij geven u advies en desgewenst een offerte.

Neem gewoon contact op met ons en stel uw vragen. We staan u altijd te woord en komen bij u op bezoek als u wil om alles eens rustig te bespreken.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`