Skip to content

KCS Solara

De KCS Solara is een hardminerale plafondplaat met een vlakke oppervlaktestructuur. Deze chique ogende plafondplaat is bestemd voor ruimtes waar akoestiek geen grote rol speelt.

v.a. 7.85 per m2

De KCS Solara is een hardminerale plafondplaat met een vlakke oppervlaktestructuur. Deze chique ogende plafondplaat is bestemd voor ruimtes waar akoestiek geen grote rol speelt.

Voordelen KCS Solara

✓ Goedkope plafondplaat
✓ Hoge lichtreflectie
✓ Rustige en strakke uitstraling
✓ Absorbeert 65% van het geluid in een ruimte

Type plafondplaat

De KCS Solara is verkrijgbaar als inleg plafondplaat.

Afmeting plafondplaat

De KCS Boulder is verkrijgbaar in de formaten 600 x 600 mm en 1200 x 600 mm.

ToepassingWaarde
Lichtreflectie85%
NRC Waarde0.65
BrandklasseA2-s1, d0
Vochtbestendigheid95%

Vochtbestendigheid KCS Solara

De plafondplaat heeft een vochtbestendigheid van 95%. Dit betekent dat deze plafondplaat voor 95% bestand is tegen vocht in ruimten. De KCS Solara is uitvoerig getest alvorens de verkoop.

NRC Waarde KCS Solara

Voor deze plafondplaat staat een NRC Waarde van 0,65. De vraag is echter welke betekenis u hier aan kunt hechten? Simpel gezegd laat de NRC Waarde zien hoe het met de geluidsabsorptie van een plaat is. Een waarde van 1 betekent dat al het geluid geabsorbeerd wordt. Is de waarde 0 dan wordt er geen enkel geluid geabsorbeerd.

Lichtreflectie KCS Solara

Deze plafondplaat staat bekend om zijn hoge lichtreflectie. Uitvoerig getest komt naar voren dat de lichtreflectie 85% is. Een hoge lichtreflectie is prettig omdat dit het comfort in ruimtes vergroot. In de praktijk blijkt dan ook de productiviteit in kantoor- en werkruimten toeneemt doordat het licht optimaal benut wordt.

Brandklasse KCS Solara

De brandklasse waarin de plafondplaat is ingedeeld: brandklasse A2-s1, d0. Dit betekent dat de plaat een significante bijdrage levert aan brand. In praktijk vertellen wij klanten dat de plafondplaat een positieve bijdrage levert aan brandvertragendheid. Mocht er brand uitbreken dan duurt het namelijk langer voordat de brand overslaat.

Maat Systeemplafond

,

Type

Merken

Gerelateerde Projecten