Skip to content

Systeemplafond

Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier voor de levering en plaatsing van onder andere uw systeemplafonds?
Dan bent u bij Marvo Systeemplafonds aan het juiste adres.

Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de levering en montage van systeemplafonds, wanden en verlichting in grote en kleine projecten. Om wat voor type ruimte het ook gaat, wij hebben in de afgelopen jaren bijna alles voorbij zien komen. Graag komen wij met u in contact, indien u een project heeft helpen wij u daar graag bij. Vul vrijblijvend het offerte formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Welk type systeemplafond past bij u?

Bij de keuze voor een systeemplafond komt u in aanraking met diverse soorten merken, maten en soorten plafondplaten. Elke plafondplaat heeft zijn eigen functie en specifieke eigenschappen. Bij de keuze voor een plafondplaat spelen de volgende zaken een belangrijke rol:

  • Wat zijn de wensen met betrekking tot akoestiek in een ruimte?
  • Welke rol speelt spraakverstaanbaarheid bij de inrichting?
  • Wat zijn de eisen aangaande brandwerendheid?
  • Hoe belangrijk is vochtwerendheid?
  • Is de hygiëne van toepassing op de plafondplaat?

Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen kan gekozen worden voor een bepaalde type plafondplaat. Onze medewerkers zullen u dan ook een aantal vragen stellen gevolgd door een advies voor het type plafondplaat.

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is een verlaagd plafond. Dit betekent dat het plafond lager hangt dan het oorspronkelijke plafond in een ruimte. In feite wordt een systeemplafond hieronder geplaatst. Er wordt een raster geïnstalleerd waarin plafondplaten gelegd worden. De plafondplaten liggen los op het raster.

De ruimte boven het systeemplafond wordt gebruikt voor leidingen zoals elektriciteit, verwarming, ventilatie, riolering etc. Het voordeel van een systeemplafond is dat de platen eenvoudig vervangen, verwijderd, omhoog geduwd en teruggelegd kunnen worden.

De plafondplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Neemt u contact met ons op dan zullen wij u uitgebreid adviseren over de juiste keuze passend bij uw vraag.

Inleg, doorzak of verdekt uitneembaar systeemplafond

Systeemplafonds zijn verkrijgbaar als een inleg systeemplafond, een verdekt uitneembaar systeemplafond of een doorzak systeemplafond.

Inleg systeemplafond

Bij een inleg systeemplafond worden de rasters geplaatst, hier worden de plafondplaten opgelegd. Aan de buitenkant ziet u dus een nagenoeg egaal plafond waarbij de rasters zichtbaar zijn.

Doorzak systeemplafond

Bij een doorzak systeemplafond worden de plafondplaten ook in de profielen geplaatst. Het grote verschil met het inleg systeemplafond is dat de platen letterlijk verder naar beneden zakken waardoor het systeemplafond een compleet ander aanzicht krijgt.

Doorgaans zijn de inleg systeemplafonds de meest gekozen variant. Wilt u een luxere uitstraling voor een ruimte, dan zijn de doorzak systeemplafonds een uitstekende oplossing.

Kwaliteit en vakmanschap gegarandeerd

Flexibel ingesteld, wij denken met u mee

Snel een passende offerte in uw mailbox

Vrijblijvend advies op locatie

Geen verrassingen achteraf

Toepassingen systeemplafonds

Wij verzorgen de montage van systeemplafonds voor bijvoorbeeld: kantoren, bioscopen, horeca-gelegenheden, sportscholen, fabrieken, scholen, winkels en nog meer. Tevens kunnen wij ook uw wanden en verlichting leveren en monteren.

Reguleren van akoestiek

Systeemplafonds spelen een belangrijke rol bij de regulering van de akoestiek in een ruimte of gebouw. Wij willen weten wat het doel is van de ruimte waar u het systeemplafond wilt plaatsen. Het doel van de ruimte bepaalt namelijk de keuze voor het materiaal. Stelt u zich maar eens een klaslokaal voor waarbij geen rekening is gehouden met de akoestiek, en waar gekozen is voor platen die totaal geen geluid absorberen. Dit levert veel overtollig lawaai op, wat de werkprestaties negatief zal beïnvloeden.

Akoestiek wordt meetbaar gemaakt middels de factoren geluidsabsorptie en geluidsisolatie. Geluidsabsorptie laat zien hoe geluid zicht beweegt in een ruimte, met geluidsisolatie wordt aangegeven hoe geluid zich van de ene naar de andere ruimte verplaatst.

Marvo Systeemplafonds adviseert u bij een professioneel akoestisch ontwerp waarin we rekening houden met geluidsdrukniveau, nagalmtijd en spraakverstaanbaarheid.

Maten systeemplafondplaten

Doorgaans zijn systeemplafondplaten verkrijgbaar in de maten 600 x 600mm en 600 x 1200mm. Dit zijn de gangbare maten voor een systeemplafond in Nederland. Andere maatvoeringen zijn op aanvraag beschikbaar.

U kunt zich voorstellen dat een plafond met plafondplaten met de maat 600 x 600 mm anders oogt dan een plafond waar grotere platen zijn gebruikt.

Beide maten plafondplaten brengen eigen effecten met zich mee. Ook hier geldt dat we u zullen adviseren over welk type plafondplaten het beste past. Uiteraard kunt u hierin ook uw eigen voorkeur aangeven.

Verlichting en systeemplafonds

Een systeemplafond is niet compleet zonder de afwerking middels verlichting. Afhankelijk van het doel van de ruimte bieden wij passende verlichting aan. Medische ruimtes vragen andere verlichting dan winkels of scholen. In ons assortiment vindt u LED panelenLED downlighters, LED Spots en LED railverlichting. Elk soort verlichting heeft een andere uitstraling en dus praten wij over maatwerk. Wij bieden de LED verlichting aan in de kleuren:

  • 3000 kelvin (warmwit)
  • 4000 kelvin (koelwit)
  • 5700 kelvin (daglicht)

Bij de inrichting van gebouwen dient noodverlichting aan de eisen te voldoen. Wij leveren noodverlichting in verschillende uitvoeringen. Wij nemen dit voor u mee in het plan van aanpak.