Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Systeemplafond kantoren

Een kantoor of kantoorruimte kan overal in een gebouw worden ingericht, of het nu een bedrijf, school of ziekenhuis betreft, ook thuis in een garage of iets dergelijks. Belangrijk bij het inrichten van een kantoor is dat u of uw medewerkers er zich er prettig voelen en geconcentreerd kunnen werken. Vandaar dat u nadenkt over de indeling, inrichting en de te gebruiken materialen.

systeemplafond kantoren indeling

Indeling kantoor met systeemwanden.

Daarbij speelt de indeling van een kantoor of meerdere kantoren ook een belangrijke rol.

De ruimte moet praktische en ergonomisch zijn ingericht. Toch bent u geheel vrij de indeling te maken die u wenst.

Moet u nog een kantoor maken of renoveren, dan denkt u ook na over hoe de gewenste tot de gewenste indeling te komen.

Gaat u vaste muren (laten) plaatsen of kiest u ervoor flexibel te blijven door systeemwanden te gebruiken? In het geval van systeemwanden kunt u later eenvoudiger de indeling wijzigen omdat deze wanden ‘verplaatsbaar’ zijn.

Systeemplafond kantoren

U moet ook een keuze maken voor het plafond dat u in het kantoor wil.

Ook hier kunt u het beste kiezen voor een flexibel plafond, namelijk een systeemplafond. Een systeemplafond hangt onder het bestaande plafond en zorgt voor een ruimte erboven waar o.a. kabels en dergelijk kunnen worden weggewerkt.

Het bestaat uit een metalen frame waarin speciale plafonplaten worden gelegd waarin ook verlichting in wordt opgenomen.

Het frame wordt met een speciale ophanging bevestigd aan het bestaande plafond of verdiepingsvloer erboven en wordt tussen de wanden geplaatst.

systeemplafond kantoren-inleg-doorzak

Soorten plafondplaten

Plafondplaten voor een systeemplafond zijn er in vele soorten en maten en elke plafondplaat heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Ook het materiaal waar de plafondplaten van zijn gemaakt, verschilt.

Zo bepaalt eigenlijk de functie van een ruimte ook welke plafondplaat geschikt is voor die ruimte. In een vochtige ruimte moet natuurlijk een vochtbestendige plafondplaat worden gebruikt. En in een kantoor zal bijvoorbeeld de lichtreflectie en akoestische eigenschappen weer een grotere rol spelen.

Voor wat de uitvoering kunt u in principe kiezen uit de volgende systemen:

Akoestiek kantoor

Op een kantoor moet de akoestiek zijn aangepast aan de functie van de ruimte.

De akoestiek van een ruimte bepaalt hoe geluid zich gedraagt in die ruimte; wordt het geluid overal weerkaatst of juist heel erg gedempt? Zaken waar u rekening mee moet houden want een kantoor waar redelijk veel geluid wordt gemaakt, zal het niet prettig werken zijn wanneer geluiden zich door de hele ruimte verspreiden. Dat komt de concentratie niet ten goede.

Aan de andere kant kan een kantoor een beklemmend gevoel geven wanneer geluiden heel erg gedempt worden door de gebruikte materialen en objecten. Daarom zijn er plafondplaten die geluiden juist meer of minder absorberen en waarmee de akoestiek van het kantoor kan worden beïnvloed.

systeemplafond kantoren-akoestiek
systeemplafond kantoren-led-verlichting

Verlichting

Goed licht op het werk is ook heel belangrijk en ook daarop heeft het plafond invloed naast natuurlijk de eventueel in het systeemplafond opgenomen verlichting.

Elk systeemplafond reflecteert het licht met een bepaalde mate.

Wanneer een plafond een hoge lichtreflectie heeft, kan het ervoor zorgen dat bijvoorbeeld daglicht zich verspreid door de ruimte.

Marvo Systeemplafonds helpt u bij de keuze van de verlichting en de plafondplaat in verband met de gewenste lichtreflectie.

Kleuren systeemplafond kantoren

Kleuren doen veel in een ruimte en hebben invloed op de beleving van de ruimte.

Dat geldt ook voor de kleur van het plafond want een plafond met een lichte kleur maakt de ruimte hoger terwijl een donker plafond deze juist lager doet lijken.

Een donker of zelfs zwart plafond geeft een mooi contrast met een verder lichte inrichting maar kan het ook gezelliger laten lijken omdat het een geborgen gevoel op kan roepen.

Maar tussen wit en zwart liggen nog zoveel kleurnuances want er zijn vele kleuren plafondplaten te krijgen; rood, grijs, donkergrijs, bruin, goud, zilver enz.

Laat u eens voorlichten over de mogelijkheden en wat bij uw persoonlijke voorkeur past.

 

systeemplafond kantoren - kleuren

Verwante informatie systeemplafond kantoren

Andere diensten

Contact

Hebt u vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact op met Marvo Systeemplafonds of vraag direct een offerte aan.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`