Verschil Metal Stud Wand en Systeemwand

Wat is verschil tussen een metal stud wand en een systeemwand? In dit artikel leggen we u de belangrijkste verschillen uit.

afwerken metal stud wand

Wat is een metal stud wand?

Een metal stud wand is een wand waarvan het frame bestaat uit stalen profielen die naderhand aan één of beide zijden wordt afgewerkt met gipspanelen. Daartussen wordt vaak een isolerende laag aangebracht.

De wanden zijn niet alleen (geluid)isolerend maar ook brandvertragend waardoor de veiligheid wordt verhoogd binnen het pand.

Wanneer de naden van de gipsplaten zijn weggewerkt (gaas- of papierband) kan de wand verder netjes worden afgewerkt door een stukadoor of schilder. De wand kan worden afgewerkt met behang, vinyl of iets dergelijks, of gewoon worden gesausd.

Wat is een systeemwand

Een systeemwand behoeft na plaatsing geen verdere afwerking zoals bij gipswanden wel het geval is. De wanden bestaan uit kant en klare panelen die met profielen worden gekoppeld. Door de vele variatiemogelijkheden is er altijd wel een oplossing te vinden voor elke gewenste indeling.

Ramen, deuren et cetera zijn namelijk heel gemakkelijke op te nemen zodat elk gewenste functie kan worden gerealiseerd. Omdat de buitenkant van de panelen zijn afgewerkt met een vinyl behang is verdere afwerking niet nodig.

voorbeeld systeemwand

Verschil Metal stud wand en Systeemwand

Een Metal stud wand moet altijd worden afgewerkt, een systeemwand is kant en klaar.

Maar verder zijn er nog (onder andere) de volgende verschillen:

  • Metal stud wanden kunnen meerdere (soorten) buitenlagen (tot 4 platen dik) hebben.
  • Bij systeemwanden keuze uit 3 soorten beplating, één laag (gips, mdf, spaanplaat) met verschillende soorten afwerking (vinyl, kunststof, fineer).
  • Metal stud wanden kunnen dubbel worden uitgevoerd of als voorzetwand en schachtwand worden gebruikt.
  • Systeemwand heeft maximale dikte van 100 mm, al dan niet geïsoleerd.
  • Metal stud wanden kunnen inbraak- en kogelwerend gemaakt worden. Systeemwanden niet.
knaus schachtwand

Er is altijd een passende oplossing

Wat uw plannen ook zijn, er is altijd een passende oplossing voor een eventueel probleem. Omdat de verschillende soorten wanden prima zijn te combineren kunt u de beste eigenschappen van alle soorten gebruiken.

Aarzel niet om gebruik te maken van onze werkwijze

We komen vooraf vrijblijvend bij u op bezoek om de mogelijkheden door te spreken. Dat verplicht u verder tot niets.
Wilt u een voorlopige offerte op basis van uw eigen tekeningen en wensen? Mail deze dan naar info@systeemplafond.nl. met de nodige informatie erbij.

We nemen altijd contact met u op om er zeker van te zijn dat alles goed wordt overgenomen en komen voor een uiteindelijke offerte altijd bij u op bezoek om een en ander door te nemen. Marvo Systeemplafonds verzorgt de complete montage van systeemplafondsderako plafondsglazen wandenmetal stud wanden en LED verlichting.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`