Offerte aanvragen
  • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
  • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
  • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
  • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
  • Ondernemend
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Opbouw metal stud wanden

Metal stud wanden bestaan uit meerdere onderdelen en één of meerdere afwerklagen. Elk onderdeel heeft zijn eigen specifieke functie en de combinatie van verschillende onderdelen en lagen bepalen de uiteindelijke eigenschappen van de wand.

Profielen

Het frame waar de panelen op worden gemonteerd bestaat uit stalen verticale (CW) en horizontale profielen (UW). De breedte van de profielen is afhankelijk van de gewenste dikte van de wand en varieert van 40 mm tot 150 mm.

De verticale profielen worden h.o.h. (hart op hart) 60 cm van elkaar in de horizontale profielen gemonteerd nadat deze op de juiste plaats zijn vastgezet op de vloer en tegen het plafond. De afstand kan verschillen per toepassing, ook wanneer de bijvoorbeeld meer stevigheid van de wand is gewenst.
Naast de normale profielen zijn er verschillende hulpprofielen te krijgen voor bijvoorbeeld het verbinden van profielen, hoekprofielen en aansluitprofielen.

Isolatie

Tussen de buitenbeplating en tussen de profielen kan isolatie worden aangebracht. Dit kan minerale wol zijn, glaswol of een ander speciaal isolatiemateriaal. Minerale wol en glaswol voldoen goed voor het thermisch isoleren maar ook voor geluidsisolatie.

Beplating

Op het frame worden uiteindelijk de panelen gemonteerd. Hierbij gaat het meestal om (speciale) gipspanelen maar er kan ook ander metalen plaatmateriaal worden gemonteerd. In dat laatste geval bestaat de beplating dan uit meerdere gipspanelen waar dit metaal tussen komt. Afhankelijk van het gebruikte metaal en de dikte, kan een wand zo inbraakwerend, kogelwerend of zelfs straling werend worden gemaakt.

Opbouw metal stud wand

Afwerking

Uiteindelijk zal op de beplating, indien nodig, nog een pleisterlaag worden aangebracht. Deze laag kan daarna worden geverfd in elke gewenste kleur. De pleisterlaag kan natuurlijk ook worden behangen met elk gewenst materiaal, bijvoorbeeld vinylbehang.

Vraag naar de vele mogelijkheden

Er zijn zoveel mogelijkheden met betrekking tot de dikte, opbouw en afwerking voor een metal stud wand, dat het te ver gaat om die hier allemaal te laten zien. Kom eens langs zodat wij alle mogelijkheden met u kunnen doornemen. We kunnen u dan deskundig adviseren. Neem ook de eventuele tekeningen mee zodat we ook een offerte kunnen maken.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`