Offerte aanvragen
 • Levert en monteert meer dan 500.000 m²‎ plafondplaten per jaar
 • Keuze uit meer dan 48 verschillende soorten plafondplaten
 • Voor 12.00 besteld, morgen op afgesproken locatie
 • Na bezichtiging, is offerte altijd factuur

Een beller is sneller

0528 277 490
 • Ondernemend
 • Professioneel
 • Betrouwbaar

Afwerking metal stud wanden

Bij het (her)inrichten of renovatie van een grote ruimte als bijvoorbeeld een kantoorpand komt altijd de vraag: wat wilt u op de wanden? Afhankelijk van het soort wand wat wordt gebruikt heeft u nogal wat keuzes. Zo ook voor de metal stud wanden.

Wat is een metal stud wand?

Een metal stud wand bestaat uit een metalen frame die tussen de vloer en het plafond is geplaatst. In dit frame kan een isolatielaag zijn aangebracht. Dit kan zowel een thermische als ook geluidswerende isolatielaag zijn of een combinatie.
Op het frame zijn gipspanelen geschroefd en de panelen zelf zijn weer afgewerkt met minimaal een laag gips.
Een metal stud wand kan ook  brandwerend, inbraakwerend, kogelwerend of zelfs stralingswerend worden gemaakt door gebruikt te maken van speciaal plaatmateriaal.

Metal Stud Wand: brandwerendheid

De voordelen van een metal stud wand

Enkele voordelen:

 • Lichtgewicht: profielen zijn makkelijk te hanteren en te plaatsen
 • Snelle montage: eenvoudig op maat te maken
 • Eenvoudig te isoleren: één of meerdere lagen
 • Brandvertragend: tot wel 120 minuten
 • Geluidswerend tot 63dB

Een nadeel van een metal stud wand kan zijn dat het geen dragende functie mag hebben voor bijvoorbeeld een verdiepingsvloer.

Afwerking gipspanelen

Uiteindelijk zullen de gipspanelen eerst moeten worden afgewerkt waarbij de naden worden afgedekt met gaasband en de schroefgaten eerst worden opgevuld. Daarna zal er een pleisterlaag worden aangebracht die naar believen kan worden afgewerkt.

Behang

Een strak afgewerkte wand kan eenvoudig met elk soort behang worden bekleed. Hierdoor kunt u kleur en motief aanpassen aan de functie van de ruimte. Een leuk en vrolijk design voor een peutercrèche of een meer egale en rustige kleuren voor een vergaderruimte. Keuze genoeg.

Afwerking-metal-stud-wand--behang
Afwerking-metal-stud-wand--vinyl

Vinyl

Voor de al genoemde crèche kunt ook vinyl gebruiken omdat dit eenvoudig en goed schoon te maken is. Vinyl is ook in vele kleuren en designs te krijgen en ook daar heeft u dus voldoende keuze.

Sauzen

Het eenvoudigst is het laten sauzen van de wanden in een gewenste kleur of kleuren. In een gang wordt vaak een lambrisering in de vorm van een andere kleur aangebracht omdat de onderkant van de wanden het snelst vervuild raken.

Afwerking-metal-stud-wand--kleur
Afwerking-metal-stud-wand--fotoprintbehang

Fotoprint

Een wand waarop een fotoprint is aangebracht kan een hele fraaie uitstraling geven aan een ruimte. Als voorbeeld een luxe wachtruimte waar op de wand een mooi panorama is afgebeeld. Dat geeft wel een rustig gevoel; u mist alleen nog geluid van het water.

Zoveel mogelijkheden

Er zijn veel mogelijke afwerkingen voor metal stud wanden. Laat ons u helpen bij de keuze van afwerking voor die speciale ruimte die u heeft. Neem contact op met ons of vraag een offerte aan.

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`