Ecophon plafondplaten kopen?

Wanneer u op zoek bent naar Ecophon plafondplaten dan kunt u bij Marvo Systeemplafonds terecht. Wij hebben meerdere lijnen van Ecophon in ons assortiment. De platen van Ecophon bieden genoeg mogelijkheden om een mooi plafond te creëren met goede eigenschappen.

Ecophon plafondplaten

Ecophon plafonplaten zijn volledig recyclebaar omdat ze gemaakt zijn van onder andere glaswol met een hoge dichtheid. De zichtzijde is met een speciale coating afgewerkt (Akutex FT) en aan de rugzijde met een glasvlies. De plafondplaten van Ecophon zijn leverbaar in meerdere typen montagesystemen en verschillende afmetingen.
De Ecophon plafondplaten hebben een rustige uitstraling en een hoge geluidsabsorptie waardoor er altijd wel een geschikte oplossing is voor een bepaalde ruimte. Van kantoor tot voor een buitenruimte.

Belangrijke eigenschappen

Geluid:

De akoestiek van een ruimte kan veel invloed hebben op personen in een ruimte. Veel echo of altijd aanwezige geroezemoes maakt moe! De meeste Ecophon plafondplaten hebben goede geluidsabsorberende eigenschappen tot 0,95 αw.

Licht:

Speelt in een ruimte ook een grote rol. Wanneer het licht door het plafond wordt verspreid verbetert dit de werkomstandigheden. Het is prettig werken in een ruimte met Ecophon plafondpanelen.

Vocht:

Plafondpanelen van Ecophon zoals de Hygiëne Performance A hebben een vochtbestendigheid van 95 %.

Reinigen:

Alle plafonds van Ecophon kunnen worden gereinigd met een stofzuiger met een zachte borstel. Onder andere de Gedina en Hygiëne Performance van Ecophon zijn ook afwasbaar met een vochtige spons wat voor bepaalde ruimten een vereiste kan zijn.

Brand:

Voor plafonpanelen is de brandklasse ook van belang. Een betere brandwerendheid helpt voorkomen dat een brand zich makkelijk kan verspreiden.

Zie ook: Brandwerende systeemplafonds

 

Typen

Systeem plafondplaten kunnen in verschillende typen worden geleverd:

Deze plafondplaten kunnen worden geleverd als E15 of E24 model. Dit geeft de breedte aan van het profiel van het ophangsysteem; 15 mm of 24 mm.

Ecophon Advantage

De Ecophon Advantage lijn voldoet aan de belangrijkste eisen met betrekking tot de akoestiek, vochtbestendigheid en mechanische sterkte. U krijgt dan ook waar voor uw geld en de plafondplaten zijn niet moeilijk te hanteren en te installeren.

ecophon inleg icon

Ecophon Advantage Inleg

Het Ecophon Advantage A inlegpaneel is een Advantage-paneel dat wordt gemonteerd in een zichtbare draagconstructie.
Formaat: 600 mm x 600 mm en 1200 mm x 600 mm
Vochtbestendigheid: 95%
NRC-waarde: 0,8
Lichtreflectie: 83%
Brandklasse: A2-S1, d0

Ecophon Gedina

De Gedina lijn van Ecophon is een klassieker die zich al heeft bewezen. Deze plafondplaat is een goed keus wanneer u hoge functionele eisen heeft maar weinig ruimte in ontwerpmogelijkheden. De plafondplaten bepaalt al jaren de norm op het gebied van akoestische plafonds.

Ecophon Gedina inleg

De kanten zijn standaard voorzien van een grondlaag en op verzoek is het paneel ook verkrijgbaar met onbehandelde kanten. De panelen kunnen worden afgestoft, gestofzuigd en met een vochtige doek worden gereinigd.
Formaat: 600 mm x 600 mm en 1200 mm x 600 mm
Vochtbestendigheid: 95%
NRC-waarde: 0,85
Lichtreflectie: 84%
Brandklasse: A2-S1, d0

ecophon inleg icon
ecophon doorzak icon

Ecophon Gedina Doorzak E15 E24

Formaat: 600 mm x 600 mm
Vochtbestendigheid: 95%
NRC-waarde: 0,9
Lichtreflectie: 85%
Brandklasse: A2-S1, d0

Ecophon Focus

Voor toepassingen waar een robuust verlaagd plafond gewenst is, waarvan de verschillende panelen makkelijk kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd en waar hoge praktische eisen worden gesteld. Ecophon Focus A wordt in een zichtbare draagconstructie gemonteerd.

ecophon inleg icon

Ecophon Focus A inleg

Formaat: 600 mm x 600 mm en 1200 mm x 600 mm
Vochtbestendigheid: 95%
NRC-waarde: 0,85
Lichtreflectie: 85%
Brandklasse: A2-S1, d0

Ecophon Hygiëne Performance

Ecophon Hygiëne Performance A is een geluidsabsorberend plafondsysteem (inleg) voor omgevingen die onderhevig zijn aan lichte vervuiling en waar regelmatige reiniging vereist is. Het systeem wordt aanbevolen in ruimtes waar de luchtvochtigheid tijdelijk hoog kan zijn. Voorbeelden van toepassingen: douche zones en zwembaden (onder geschikte en geconditioneerde omstandigheden).
Formaat: 600 mm x 600 mm
Vochtbestendigheid: 95%
NRC-waarde: 0, 95
Lichtreflectie: 85%
Brandklasse: A2-S1, d0

ecophon doorzak icon

Alle plafondplaten van Ecophon

Alle systeemplafondplaten bij Marvo

Vraag naar de mogelijkheden!

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden van Ecophon plafondplaten? Neem dan contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden!

`
Onze werkwijze
1. Bel of mail ons

Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

2. Wij komen langs

Indien gewenst komen wij binnen 3 werkdagen bij u langs om de situatie te bekijken.

3. Advies & vrijblijvende offerte

U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.

`